Απάντηση στα συγκροτήματα που διαμαρτύρονται επειδή δεν περάσανε στη φάση των ακροάσεων

Συγκροτήματα ακροάσεων 21 Μαρτίου 2009, by Schoolwave Festival
Share this!

Επειδή και φέτος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πήραμε διάφορα mail από συγκροτήματα που δεν πέρασαν στη φάση των ακροάσεων, ας διευκρινίσουμε άλλη μια φορά τα εξής:

1. Στα συγκροτήματα που διαμαρτύρονται ευγενικά:

Καταλαβαίνουμε τη στενοχώρια σας. Μακάρι να μπορούσατε να παίξετε όλοι χωρίς καμία διαδικασία επιλογής. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε εξηγήσεις ξεχωριστά στον καθένα γιατί δε σας προτίμησε η επιτροπή. Πρακτικά είναι αδύνατον. Η επιτροπή άκουσε όλα τα demo (454 τραγούδια!), όσο πιο προσεκτικά μπορούσε. Πιθανόν να έκρινε λάθος η επιτροπή, πιθανόν να σας αδίκησε το ίδιο το ντέμο σας. Γι' αυτό και καλέσαμε τελικά για τις ακροάσεις 81 συγκροτήματα (που είναι ήδη πολλά) για να φανούν στην ακρόαση πιο καθαρά τα πράγματα. "Ποιά είναι τα κριτήρια της επιτροπής;" ρωτάτε. Τα κριτήρια είναι η προσωπική αισθητική του κάθε μέλους και για αυτό η τελική κρίση δεν μπορεί να είναι «αντικειμενική». Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε επιτροπή οποιουδήποτε φεστιβάλ.

 


2. Στα συγκροτήματα που βρίζουν:

Είναι αστείο να στέλνετε συμμετοχή σε ένα φεστιβάλ και μόλις δεν περνάτε να ανακαλύπτετε ότι είναι "στημένο" και ότι "δεν ξέρουμε τι μας γίνεται". Αφού τα πιστεύατε όλα αυτά, ας είχατε την αξιοπρέπεια να μη δηλώσετε καν συμμετοχή. Και είναι ξεφτίλα και ψωνίστικο να λέτε ότι "πέρασαν συγκροτήματα πολύ χειρότερα από εμάς". (Και μερικοί να τα κατονομάζετε κιόλας!). Δυο-τρεις από σας, δίπλα στις βρισιές, αραδιάζετε κι ένα σωρό ανακρίβειες και ψέματα που τα ονομάζετε επιχειρήματα. Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε ένα προς ένα σε όλα. Αλλά ο τρόπος σας είναι τόσο αλήτικος που δεν πρόκειται να πιάσουμε συζήτηση μαζί σας.


3. Σε αυτούς που λένε ότι "περνάμε όλο τους ίδιους":

Στα 81 συγκροτήματα των φετινών ακροάσεων υπάρχουν 7 που είχαν παίξει και στο περσινό Schoolwave. Είναι κάτι που επιτρέπεται από τους όρους συμμετοχής εδώ και 4 χρόνια. Το σκεπτικό είναι ότι αν μια παλιά καλή μπάντα εμφανίζεται βελτιωμένη, έχει κάθε δικαίωμα να ξαναπεράσει. Ανάμεσα σε δύο εξίσου καλές μπάντες, μία παλιά και μία καινούρια, εννοείται ότι θα προτιμηθεί η καινούρια. Το Schoolwave δε φτιάχτηκε με κύριο στόχο να "προωθεί μπάντες", αλλά να είναι μια μεγάλη μαθητική γιορτή με την αισθητική και τις επιλογές που κάνουν οι διοργανωτές και η επιτροπή. Όποιος θέλει προώθηση, ψηφοφορίες κοινού κλπ. υπάρχουν δεκάδες άλλες ευκαιρίες (Battle of the Bands, διαγωνισμός Νάκα, διαγωνισμός MAD, Soundwave, X-Factor, Ελλάδα έχεις ταλέντο...).


Schoolwave 2009

3•4•5 Ιουλίου - Θέατρο Βράχων

Read more


Latest News

All News

Συγκροτήματα ακροάσεων 26 Μαρτίου 2024

Τα 60 συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2024 επιλέχθηκαν 60 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη...

Συγκροτήματα ακροάσεων 17 Μαρτίου 2024

Στις 26/3 θα ανακοινωθούν τα συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 18:00 θα ανακοινωθούν τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα...

Event 17 Μαρτίου 2024

Φωτογραφίες & video από το Schoolwave Carnival

Τα είχε όλα αυτό το live! Μάσκες, σερπαντίνες, χτύπημα, ιδρώτα και κόσμο – πολύ κόσμο (600...