3•4•5 Ιουλίου - Θέατρο Βράχων

Schoolwave 2009

Είσοδος Ελεύθερη

LINEUP

DAY 1

Παρασκευή 3 Ιουλίου


Again

Rock - Κατερίνη

Blue Jazz Fiction

Jazzοκατάσταση - Βόλος

Foolstop

Alternative Rock - Αθήνα

Parafernelia

Hard Rock/Heavy Metal - Θεσσαλονίκη

Kool A' Shake

Funk rock - Αθήνα

Los Mujeros

Jazz/ Blues/Experimental - Πτολεμαϊδα

Lost For Words

Ska/ Reggae/Punk - Αθήνα

DAY 2

Σάββατο 4 Ιουλίου


L.O.S.T

Pop/ Punk - Πάτρα

Layil

Metal - Αθήνα

Forever 'n' a Day

Metalcore/ Screamo - Θεσσαλονίκη

Domino

Ελληνικό ροκ - Αλεξανδρούπολη

Bleeze

Alternative Rock - Αθήνα

Deckstand

Pop Punk/ Punk Rock - Αθήνα

With All Of My Regrets

New wave/ Screamo - Αθήνα

DAY 3

Κυριακή 5 Ιουλίου


Ripped Kilts

Kilt punk/ Hardcore - Αθήνα

Vietnow

Rapcore/Experimental - Κόρινθος

Eva & Adam's Garden

Alternative Rock - Αθήνα

6 o’ FUNK

Funk/ Rock - Βέροια

Mestoral

Metal - Καβάλα

Hate

Thrash/ Death metal - Αθήνα

Headshot

Metal/Thrash - Αθήνα

SIDE EVENTS

Συζήτηση για το ελληνικό μέταλ

SKATE INLINE CONTEST

LOCATION

ΘΕΑΤΡΟ

ΒΡΑΧΩΝ

Πώς να έρθετε

Με αυτοκίνητο

Με ΜΜΜ

ABOUT SCHOOLWAVE

Το Schoolwave είναι ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα. Νέοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη έρχονται για να παίξουν τη μουσική τους πάνω σε μια τεράστια σκηνή μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Για τρεις μέρες είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα έργο που γράφουνε οι ίδιοι και όχι οι μεγάλοι γι' αυτούς.

Κάθε καλοκαίρι στις αρχές Ιουλίου.

Τα πρώτα τρία χρόνια έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τα επόμενα χρόνια στο Θέατρο Βράχων των Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού, με εξαίρεση το 2011 και το 2014 που έγινε στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Το 2017 και το 2019 το Schoolwave έγινε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το 2020 και το 2021 ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας COVID 19. Το Schoolwave 2022 πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δημιουργική Ομάδα Schooligans».

Δεν είναι ένας αλλά πολλοί: Ένα φεστιβάλ χωρίς βραβεία και ανταγωνισμούς. Ένα live σε μια μεγάλη σκηνή με τον πιο άρτιο τεχνικό εξοπλισμό. Μια ευκαιρία να ξεφύγουν τα παιδιά από την πλήξη του σχολείου. Μια αφορμή να βρεθούν μαζί. Με δυο λόγια, μια μεγάλη μαθητική και φοιτητική γιορτή λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές (ή το καλοκαιρινό φροντιστήριο...).

Εκτός από τη μουσική, στους χώρους του φεστιβάλ πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις όπως: skate, bmx, graffiti, breakdance, parkour, video games, εκθέσεις μαθητικής φωτογραφίας και κόμικς κ.ά.

Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και από αυτά επιλέγονται περίπου 25 για να παίξουν στο φεστιβάλ. Την επιλογή κάνουν μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία αποστολής demo και live ακροάσεων, άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο της μουσικής, όπως ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, ο μουσικός παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο ντράμερ Σεραφείμ Γιαννακόπουλος και οι τραγουδοποιοί Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Αλέξης Ιωάννου (The Burger Project), Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy), Λάμπης Κουντουρόγιαννης, ο Γιάννης Δίσκος και ο μουσικός και comic artist Παναγιώτης Πανταζής (Pan Pan).

Κάθε χρόνο στηρίζουν με την παρουσία τους τον θεσμό του Schoolwave, παίζοντας ως guests, γνωστοί καλλιτέχνες. Στα 15 χρόνια του φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί οι: Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Mary and the Boy, Φοίβος Δεληβοριάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιάννης Χαρούλης, Κωστής Μαραβέγιας, Active Member, Ρόδες, Raining Pleasure, Locomondo, Monika, Firewind, Septic Flesh, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Planet of Zeus, Tardive Dyskinesia, The Burger Project, Imam Baildi, Word of Mouth, Bazooka, Εισβολέας, Leon of Athens, Pan Pan, ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, Vassilikos και οι Loud Silence.

Το πέμπτο SCHOOLWAVE θα γίνει τον Ιούλιο του 2009, λίγο μετά τις εξετάσεις.

Μπορούν να λάβουν μέρος μαθητικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, ενώ όπως περσι θα προσκληθούν και μαθητικά συγκροτήματα από το εξωτερικό (όσοι γνωρίζετε μαθητικά συγκροτήματα από το εξωτερικό παραπέμψτε τους για πληροφορίες στα αγγλικά στο myspace.com/schoolwave ή επικοινωνήστε μαζί μας στο theschooligans@yahoo.com ).

Για πρακτικούς λόγους, μια πρώτη επιλογή των συγκροτημάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή (την περασμένη φορά έφτασαν τα 235) θα γίνει μέσα από demo με δύο τραγούδια που πρέπει να στείλει κάθε συγκρότημα.

Την ακρόαση και επιλογή των demo θα κάνει κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα. Την επιλογή στο Schoolwave 2008 έκαναν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, o Βασιλικός από τους Raining Pleasure, ο Σάκης από τους Rotting Christ, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης και ο Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans.

Τα συγκροτήματα που θα προεπιλεγούν θα έρθουν για live ακροάσεις στην Αθήνα, απ' τις οποίες θα προκύψουν τα συγκροτήματα που θα παίξουν τελικά στο φεστιβάλ. 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και στείλτε την ταχυδρομικά μαζί με το demo (με δύο τραγούδια) στη διεύθυνση «Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 11528» με την ένδειξη «εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, για τους Schooligans». Oι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 (ημερομηνία αποστολής).


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

(Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ την αίτηση συμμετοχής σε μορφή αρχείου Excel για να τη συμπληρώσετε και να την ταχυδρομήσετε μαζί με το demo.  Για πρακτικούς λόγους θα μας διευκόλυνε το να μας στείλετε και με mail στο theschooligans@yahoo.com την αίτηση συμμετοχής (χωρίς τα τραγούδια του demo).

1. Όνομα συγκροτήματος
2. Είδος μουσικής (στο περίπου)
3. Τίτλοι και σύνθεση των τραγουδιών που περιέχει το demo (αν η σύνθεση είναι δική σας γράψτε «σύνθεση δική μας» και αν είναι διασκευή γράψτε το όνομα του καλλιτέχνη)
4. Αριθμός μελών συγκροτήματος
5. Στοιχεία μελών συγκροτήματος (Ονοματεπώνυμο, Τάξη, Σχολείο και Ηλικία που θα έχει τον Ιούλιο του 2009)
6. Πόλη που μένουν τα περισσότερα μέλη (αν πόλη είναι η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη σημειώστε και τον δήμο)
7. Στοιχεία επικοινωνίας: mail, σταθερό τηλέφωνο και δύο κινητά (στα τηλέφωνα σημειώστε δίπλα το όνομα αυτού που ζητάμε)

1. Τα μέλη του συγκροτήματος πρέπει να είναι μαθητές. (Προσοχή: Δεν θεωρούνται μαθητές, τα παιδιά που έχουν τελειώσει τη Γ’ Λυκείου και ξαναδίνουν Πανελλήνιες). Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται σε ένα συγκρότημα να έχει μέχρι δύο (2) μέλη που δεν είναι μαθητές αρκεί οι μη μαθητές:

α. Να μην είναι πάνω από 21 χρονών (τον Ιούλιο του 2009 που θα διεξαχθεί το φεστιβάλ).
β. Να μην είναι περισσότεροι από τους μαθητές του συγκροτήματος (δεν είναι δεκτό, δηλαδή, ένα συγκρότημα με 2 μη μαθητές και μόνο 1 μαθητή).

2. Δεν επιτρέπεται σε δύο διαφορετικά συγκροτήματα:

α. να έχουν πάνω από δύο κοινά μέλη
β. να έχουν τον ίδιο τραγουδιστή.

3. Το demo πρέπει να είναι ηχογραφημένο live, δηλαδή να έχουν ηχογραφηθεί όλα τα όργανα ταυτόχρονα και χωρίς επεξεργασία (σε αντίθετη περίπτωση, θα απορρίπτεται).


4. Όσα συγκροτήματα έλαβαν μέρος στα προηγούμενα Schoolwave, έχουν δικαίωμα να ξαναστείλουν demo, εφόσον πληρούν τους παραπάνω όρους.

ΤΑ 227 DEMOS ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2009

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τα demos που έχουμε λάβει ως τώρα για να τσεκάρετε αν το δικό σας έχει φτάσει. Συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 μέρες για να φτάσει σε εμάς το demo, ανάλογα με την περιοχή από την οποία το στείλατε. Αναμένουμε ότι μέχρι την Παρασκευή 20/2/09 θα έχουν φτάσει όλα.

Θα προσπαθήσουμε να ανανεώνουμε την λίστα μία φορά την ημέρα από σήμερα Δευτέρα που ήταν η τελευταία μέρα αποστολής των demos.

Διευκρινίζουμε ότι στην παρακάτω λίστα θα μπουν όλα τα demo που έχουν φτάσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν ελεγχθει για το αν τηρούν τους όρους συμμετοχής ή όχι. Ο έλεγχος αυτός θα γίνει αργότερα.

UPDATE 17/02/09, 21:45: Όπως κάθε χρόνο τα περισσότερα demos φτάνουν την τελευταία στιγμή. Έτσι σήμερα που πήγαμε στα ΝΕΑ μας περίμενε ένας ταχυδρομικός σάκος γεμάτος με 100 περίπου demo!  (βλ. φώτο). Επειδή δεν προλαβαίνουμε να τα καταχωρήσουμε όλα, θα ανεβάσουμε την ενημερωμένη λίστα με όσα έχουμε προλάβει περίπου στις 24:00 το βράδυ. Πηγαίντε για ύπνο και θα τσεκάρετε αύριο αν είναι στη λίστα το δικό σας (λέμε τώρα εμείς - σιγά μη μας ακούσετε Wink ).

UPDATE 17/02/09, 24:00: Η λίστα ενημερώθηκε με 35 ακόμα demos. Τα υπόλοιπα (60 περίπου) σημερινά demos μαζί με τα demos που θα φτάσουν αύριο πρωί θα προστεθούν στη λίστα την Τετάρτη αργά το βράδυ.

UPDATE 18/02/09, 23:15: Η λίστα ενημερώθηκε μέχρι τα πρώτα 196 demos που έχουν φτάσει μέχρι Τρίτη (ναι, της Τρίτης καταχωρούμε ακόμα. Από αύριο θα μπούμε στα demos της Τετάρτης). Επόμενη ενημέρωση της λίστας την Πέμπτη το βράδυ.

UPDATE 19/02/09, 23:10: Η λίστα ενημερώθηκε μέχρι τα πρώτα 227 demos που έχουν φτάσει μέχρι και Πέμπτη 19/02/09. Επόμενη ενημέρωση της λίστας την Παρασκευή το βράδυ.

UPDATE 20/02/09, 19:00: Σήμερα δεν ήρθε κανένα καινούριο demo, επομένως η παρακάτω λίστα είναι πιθανότατα και η τελική.  Θα περιμένουμε μέχρι Δευτέρα μήπως υπάρχει κάποιο demo που καθυστέρησε να φτάσει λόγω ταχυδρομείου.

Δείτε τη λίστα

ΤΑ 81 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2009 

Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα! Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2009 επιλέχτηκαν 81 συγκροτήματα από 227 που δήλωσαν συμμετοχή από όλη την Ελλάδα.

Την ακρόαση των demo και την επιλογή των 81 συγκροτημάτων έκαναν οι εξής:

α) Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός)

β) Γιώργος Κουμεντάκης (συνθέτης)

γ) Νίκος Κυπουργός (συνθέτης)

δ) Βασιλικός (Raining Pleasure)

ε) Σάκης (Rotting Christ)

στ) Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans)

 

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που έστειλαν demo. Δυστυχώς είναι πρακτικά αδύνατον να εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους δεν επιλέχτηκε κάθε ένα από τα υπόλοιπα 147 συγκροτήματα.

Οι ακροάσεις θα γίνουν την Κυριακή 12 και τη Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου στο club Κύτταρο (Ηπείρου 48 και Αχαρνών, στάση ΗΣΑΠ: Βικτώρια). Τα 81 συγκροτήματα που θα έρθουν, θα λάβουν ένα mail με οδηγίες για τις ακροάσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα .

Όταν είστε έτοιμοι πατήστε το διαβάστε περισσότερα για να δείτε τη λίστα με τα ονόματα (σε αλφαβητική σειρά) των συγκροτημάτων που επιλέχτηκαν.

Δείτε τη λίστα

ΤΑ 21 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2009

Επιλέχθηκαν τα 21 συγκροτήματα που θα παίξουν στο SCHOOLWAVE 2009(Παρασκευή 3 - Σάββατο 4 - Κυριακή 5 Ιουλίου, Θέατρο Βράχων). Την επιλογή των συγκροτημάτων έκαναν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, ο Βασιλικός από τους Raining Pleasure, ο Σάκης από τους Rotting Christ και ο Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans.

Εκτός από τα 21 συγκροτήματα που επιλέχθηκαν, υπάρχουν και τρία αναπληρωματικά συγκροτήματα σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα με τη συμμετοχή κάποιου από τα 21. Τα ονόματα των αναπληρωματικών θα ανακοινωθούν μόνο σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Ευχαριστούμε πολύ και τα 81 συγκροτήματα που συμμετείχαν στις ακροάσεις. Στα χειμωνιάτικα "Schoolwave Bands Live" που γίνονται κάθε χρόνο στο club "Κύτταρο" στην Αθήνα καθώς και στο "Schoolwave tour" που θα γίνει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα μετέχουν και συγκροτήματα που ήρθαν στις φετινές ακροάσεις.

Και τώρα παίρνετε μια βαθιά ανάσα και μετά πατάτε το "Διαβάστε περισσότερα...".

Δείτε τη λίστα


Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
#<Photo::ActiveRecord_Relation:0x00007f96d8e48218>
Schoolwave 2009 BACKSTAGE
Backstage (part 4/5) @ SCHOOLWAVE 2009 (HD 1080p)
PRESS
PARTNERS

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ

YΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

CONTACT

Δημιουργική Ομάδα Schooligans

PHONES
tel: (+30) 216 700 3325 (εσωτ.304)

fax: (+30) 216 700 3326

OFFICE ADDRESS

Ρομάντσο, Γραφείο 304
Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Τ.Κ. 105 52