Prysma

Θεσσαλονίκη Progressive

Schoolwave 2019 2018

Bio

Οι Prysma (φοιτητικό Progressive συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη) έπαιξαν στη σκηνή του Schoolwave το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018 και το Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019.

Schoolwave 2019 LIVE
Prysma - Greed LIVE @ SCHOOLWAVE 2019

Identity

Σχολεία/Σχολές
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Θαυμάζουν

Pink Floyd («για την αμεσότητά τους»), Porcupine Tree («γιατί αναβίωσαν την progressive rock σκηνή»), Tigran Hamasyan («για τη μίξη αραβικής μουσικής με jazz), Παύλο Παυλίδη, Νικόλα Άσιμο («για τους στίχους του και για τον τρόπο ζωής του»)

Δεν αντέχουν

Snik («γιατί προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα μόδες που γεννιούνται στην Αμερική χωρίς να τις φιλτράρει»), Νίκο Καρβέλα («γιατί σαν χαμαιλέοντας ακολουθεί όποιο μουσικό ρεύμα φαίνεται να κερδίζει κοινό στην Ελλάδα, και μάλιστα ανεπιτυχώς»), Νότη Σφακιανάκη («για τα πιστεύω του»)

Αγαπημένες Schoolwave μπάντες
Αγαπημένος στίχος/μότο
«Τζάμπα καίει η λάμπα!»
Με δικά τους λόγια

• Το Schoolwave, πέρα από ένα μεγάλο live, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καινούργιες μπάντες που είναι πάνω-κάτω στα ίδια κυβικά με εμάς.

• Κάνουμε πρόβες στο «Αγροτικόν», το παλιό studio του Νίκου Παπάζογλου. Τώρα έχει γίνει μαγαζί, αλλά μας έχουν παραχωρήσει το παλιό control room και το έχουμε διαμορφώσει μόνοι μας σε studio.

• Η γενιά μας μεγαλώνει μέσα στην ανασφάλεια. Αυτή η διαρκής ανασφάλεια μας οδηγεί είτε στην ηττοπάθεια, είτε στην αγανάκτηση, είτε σε μια πιο αυθόρμητη και πρωτόγονη μορφή αντίδρασης.

• Η μουσική δεν είναι ξεκομμένη από την κοινωνία. Δεν είναι ποτέ μουσική για τη μουσική. Προβάλλεις πάντα μια ιδεολογία που θέλεις να μοιραστείς με το κοινό.

• Θαυμάζουμε τον Osho, τον Τρότσκι, τον Μαρξ και τον Ένγκελς.
 

Σχολεία/Σχολές
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Θαυμάζουν

Pink Floyd («Το Dark side of the moon δεν έχει προηγούμενο, ούτε επόμενο»), Opeth («καλύπτουν ένα τεράστιο μουσικό φάσμα»), Soen («έχουμε ακούσει τον τελευταίο τους δίσκο 100 φορές»), Porcupine Tree, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Τζίμη Πανούση, Ξύλινα Σπαθιά

Δεν αντέχουν

Τα ελληνικά pop («απλώς τα αυτιά μας δεν είναι κουρδισμένα για αυτά»)

Αγαπημένες Schoolwave μπάντες
Αγαπημένος στίχος/μότο
«Τι εννοείς;»
Με δικά τους λόγια
  • Την μπάντα την φτιάξαμε όταν ήμασταν φοιτητές στο πρώτο έτος. Τότε που αλλάζει η ζωή σου, ανοίγουν οι ορίζοντές σου και βρίσκεις τον εαυτό που έχασες στο σχολείο.
     
  • Το πιο τρελό μας όνειρο είναι να βιοποριστούμε από αυτό που αγαπάμε. Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για κάθε άνθρωπο, αλλά δεν είναι. Είναι όνειρο και μάλιστα τρελό. 
     
  • Γενικά συμφωνούμε με το δικαίωμα ψήφου στα 17. Κωνσταντίνος: Μπορεί ο 17άρης να έχει λιγότερη πείρα, αλλά αφορά και εκείνον το τι θα γίνει στο πολιτικό σκηνικό. Γιάννης: Εγώ δεν έχω καταλήξει. Αν ψηφίζεις από τα 16 και τα 17, υπάρχει ο κίνδυνος να ξυπνήσουμε μια μέρα με τον Κασιδιάρη Υπουργό Πολιτισμού.
     
  • Το Schoolwave, τόσο το live όσο και η εμπειρία του πούλμαν και της κοινής διαμονής με τις άλλες μπάντες, είναι μια προσομοίωση του μεγάλου tour που θέλουμε κάποτε να ζήσουμε.

Events

Πολυχώρος WE

3
Ιαν 2020

Schoolwave Salonica

Similar Bands

All Bands

Part Of The Theory

Progressive Soundtrack

Tourlou The Band

Progressive Ρεμπέτικο

Stories To Tell

Progressive/Hardcore
Schoolwave 2017