8•9•10 Ιουλίου - Πλατεία Νερού

Schoolwave 2011

Tickets
LINEUP

DAY 1

Παρασκευή 8 Ιουλίου


The Deal

Rock - Αθήνα

C' Est La Vie

Alternative-Funk Rock - Βέροια

Silence Fiction

Alternative Rock - Αθήνα

Ανεπίσημοι

Hip-Hop - Αθήνα

Uncensored

Ατμοσφαιρικό punk - Αθήνα

Chinese Basement

Noise / Grunge - Θεσσαλονίκη

South Korea In Vegas

Metalcore - Αθήνα

DAY 2

Σάββατο 9 Ιουλίου


Bombing The Avenue

Alternative / Indie - Αθήνα

Eye Behind Regicide

Thrashcore/ Brutal Death - Χαλκίδα

Bloodbrothers

Thrash/ Progressive Metal - Αθήνα

Tabasco Fix

Funk/ Rock - Καβάλα

Shuffle Time

Blues - Jazz - Rock 'n' Roll - Αθήνα

Scapegoat

Stoner - Αθήνα

Stonebringer

Stoner Metal - Πειραιάς

DAY 3

Κυριακή 10 Ιουλίου


First Rain Of September

Pop - Πειραιάς

Progressive Soap

Experimental/ Progressive - Αίγινα

Project Zeroed

Alternative Metal - Αθήνα

Regret No More

Hardcore/Deathcore - Άρτα

Barakiti Ska Band

Ska Punk - Αθήνα

The Overjoyed 32

Punk Rock/ Alternative - Αθήνα

Chick 'n' Blues

Blues Rock - Θεσσαλονίκη

TICKETS

Τριήμερο: 10€

Ημερήσιο: 5€

Η προπώληση γίνεται στα εξής σημεία: 

HARD ROCK CAFE ATHENS

Αδριανού 52, Αθήνα, Ελλάδα


TICKET HOUSE

 Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)


PUBLIC​

• ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

• ΜΑΡΟΥΣΙ (THE MALL ATHENS) (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ)

• ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ATHENS METRO MALL) (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)

• ΠΕΙΡΑΙΑΣ 

• ΧΑΛΑΝΔΡΙ


TICKET SERVICES

• Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

• Εισιτήρια Onlinewww.ticketservices.gr

• Τηλεφωνική αγορά: 210-7234567


SIDE EVENTS

PAINTBALL

LOCATION

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

Πώς να έρθετε

Με ΜΜΜ

Με αυτοκίνητο

ABOUT SCHOOLWAVE

Το Schoolwave είναι ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα. Νέοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη έρχονται για να παίξουν τη μουσική τους πάνω σε μια τεράστια σκηνή μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Για τρεις μέρες είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα έργο που γράφουνε οι ίδιοι και όχι οι μεγάλοι γι' αυτούς.

Κάθε καλοκαίρι στις αρχές Ιουλίου.

Τα πρώτα τρία χρόνια έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τα επόμενα χρόνια στο Θέατρο Βράχων των Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού, με εξαίρεση το 2011 και το 2014 που έγινε στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Το 2017 και το 2019 το Schoolwave έγινε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το 2020 και το 2021 ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας COVID 19. Το Schoolwave 2022 πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δημιουργική Ομάδα Schooligans».

Δεν είναι ένας αλλά πολλοί: Ένα φεστιβάλ χωρίς βραβεία και ανταγωνισμούς. Ένα live σε μια μεγάλη σκηνή με τον πιο άρτιο τεχνικό εξοπλισμό. Μια ευκαιρία να ξεφύγουν τα παιδιά από την πλήξη του σχολείου. Μια αφορμή να βρεθούν μαζί. Με δυο λόγια, μια μεγάλη μαθητική και φοιτητική γιορτή λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές (ή το καλοκαιρινό φροντιστήριο...).

Εκτός από τη μουσική, στους χώρους του φεστιβάλ πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις όπως: skate, bmx, graffiti, breakdance, parkour, video games, εκθέσεις μαθητικής φωτογραφίας και κόμικς κ.ά.

Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και από αυτά επιλέγονται περίπου 25 για να παίξουν στο φεστιβάλ. Την επιλογή κάνουν μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία αποστολής demo και live ακροάσεων, άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο της μουσικής, όπως ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, ο μουσικός παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο ντράμερ Σεραφείμ Γιαννακόπουλος και οι τραγουδοποιοί Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Αλέξης Ιωάννου (The Burger Project), Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy), Λάμπης Κουντουρόγιαννης, ο Γιάννης Δίσκος και ο μουσικός και comic artist Παναγιώτης Πανταζής (Pan Pan).

Κάθε χρόνο στηρίζουν με την παρουσία τους τον θεσμό του Schoolwave, παίζοντας ως guests, γνωστοί καλλιτέχνες. Στα 15 χρόνια του φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί οι: Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Mary and the Boy, Φοίβος Δεληβοριάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιάννης Χαρούλης, Κωστής Μαραβέγιας, Active Member, Ρόδες, Raining Pleasure, Locomondo, Monika, Firewind, Septic Flesh, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Planet of Zeus, Tardive Dyskinesia, The Burger Project, Imam Baildi, Word of Mouth, Bazooka, Εισβολέας, Leon of Athens, Pan Pan, ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, Vassilikos και οι Loud Silence.

Το 7o Schoolwave θα γίνει τον Ιούλιο του 2011, λίγο μετά τις εξετάσεις. Μπορούν να λάβουν μέρος μαθητικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, ενώ όπως περσι θα προσκληθούν και μαθητικά συγκροτήματα από το εξωτερικό.
0.jpgΜια πρώτη επιλογή των συγκροτημάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή (κάθε χρόνο μετέχουν 200-250 συγκροτήματα) θα γίνει μέσα από demo με δύο τραγούδια που πρέπει να στείλει κάθε συγκρότημα ηλεκτρονικά (με mail σε μορφή mp3) ή ταχυδρομικά μέχρι και τη Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011.

Την ακρόαση των demo και την επιλογή των συγκροτημάτων θα κάνει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα. Την επιλογή στο Schoolwave 2010 έκαναν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, o Βασιλικός από Raining Pleasure, ο Σάκης από τους Rotting Christ, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης και ο Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans.
0.jpgΤα συγκροτήματα που θα προεπιλεγούν θα έρθουν για live ακροάσεις στην Αθήνα τον Απρίλιο (πιθανότατα στις διακοπές του Πάσχα, Κυριακή των Βαΐων και Μ. Δευτέρα 17-18/4/2011), απ' τις οποίες θα προκύψουν τα συγκροτήματα που θα παίξουν τελικά στο φεστιβάλ.

Δείτε τις συχνές ερωτήσεις

• ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


1) Όλα τα μέλη του γκρουπ πρέπει να είναι μαθητές. Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα που δεν είναι μαθητές, αρκεί να είναι μέχρι 21 χρονών (την ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ) και να μην είναι περισσότεροι από τους μαθητές. Για παράδειγμα, μπορεί ένα συγκρότημα να έχει 2 μαθητές και 2 μη-μαθητές, όχι όμως 1 μαθητή και 2 μη-μαθητές.

2) Το demo πρέπει να είναι ηχογραφημένο live, δηλαδή να έχουν ηχογραφηθεί όλα τα όργανα ταυτόχρονα, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία (editing, overdubbing, synchronising...). Σε αντίθετη περίπτωση το demo θα απορρίπτεται.

3) Επιτρέπεται η συμμετοχή κάποιου σε πολλά συγκροτήματα, αρκεί να μην έχει βασικό ρόλο σε όλα τα συγκροτήματα που μετέχει, π.χ. να μην είναι και στα δύο ο συνθέτης ή ο τραγουδιστής. Μπορεί να είναι ντράμερ σε πολλά συγκροτήματα ή να είναι στο ένα τραγουδιστής και στο άλλο κιθαρίστας, μπασίστας κλπ.

4) Όσα συγκροτήματα έλαβαν μέρος στα προηγούμενα Schoolwave, μπορούν να ξανασυμμετάσχουν, εφόσον πληρούν τους παραπάνω όρους.

ΤΑ 188 DEMOS ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2011

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τα 188 demos που έχουμε λάβει για το Schoolwave 2011.

Παρακαλούμε τσεκάρετε τη λίστα για να τσεκάρετε ότι το δικό σας έχει φτάσει. Αν δεν βλέπετε το demo σας στη λίστα στείλτε mail στοschoolwavedemos@gmail.com με λεπτομέρειες για το πώς και πότε το στείλατε.

Αν κάποιο demo φτάσει καθυστερημένα λόγω ταχυδρομείου, θα ενημερώσουμε τη λίστα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Διευκρινίζουμε ότι στην παρακάτω λίστα έχουν μπει όλα τα demo που έχουν φτάσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν ελεγχθει για το αν τηρούν τους όρους συμμετοχής ή όχι. Ο έλεγχος αυτός θα γίνει αργότερα.

 

Δείτε τη λίστα

ΤΑ 65 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2011

Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα! Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2011 επιλέχτηκαν τελικά 65 συγκροτήματα από τα 188 που δήλωσαν συμμετοχή από όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που έστειλαν demo.

Την ακρόαση των demo και την επιλογή των συγκροτημάτων έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), ο Γιώργος Κουμεντάκης (συνθέτης), ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Βασιλικός (Raining Pleasure), ο Σάκης (Rotting Christ), ο Χρήστος Ιωαννίδης(Schooligans) και ο Φοίβος Δεληβοριάς (συνθέτης, στιχουργός).

Οι φετινές ακροάσεις θα γίνουν τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη (18 και 19 Απριλίου) στην Αθήνα, στο Bios  (Πειραιώς 84 - 5 λεπτά περπάτημα από ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός ή από ΗΣΑΠ Θησείο) .

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα ονόματα των συγκροτημάτων που επιλέχτηκαν.

 

Δείτε τη λίστα

ΤΑ 21 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2011

Επιλέχθηκαν τα 21 συγκροτήματα που θα παίξουν στο SCHOOLWAVE 2011. Την επιλογή των συγκροτημάτων έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης(ραδιοφωνικός παραγωγός), ο Γιώργος Κουμεντάκης (συνθέτης), ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Βασιλικός (Raining Pleasure), ο Σάκης(Rotting Christ), ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans) και ο Φοίβος Δεληβοριάς (συνθέτης, στιχουργός). 

Εκτός από τα 21 συγκροτήματα που επιλέχθηκαν, υπάρχουν και τρία αναπληρωματικά συγκροτήματα σε περίπτωση που δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συμμετοχή κάποιου από τα 21. Τα ονόματα των αναπληρωματικών δεν θα ανακοινωθούν παρά μόνο αν χρειαστεί.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στις ακροάσεις.  Στα χειμωνιάτικα live που γίνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα καθώς και στο "Schoolwave on tour" που θα γίνει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα μετέχουν και συγκροτήματα που ήρθαν στις φετινές ακροάσεις.

Φέτος το Schoolwave αλλάζει χώρο. Θα πραγματοποιηθεί 8-9-10 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, έναν πολύ καλοκαιρινό χώρο που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και με έυκολη πρόσβαση. Τα μαθητικά συγκροτήματα που επιλέγησαν και οι καλεσμένοι του φεστιβάλ θα παίξουν στην ίδια τεράστια σκηνή στην οποία θα εμφανιστούν οι 30 seconds to Mars λίγες μέρες πριν :) 

Όποτε είστε έτοιμοι, βαθιά ανάσα και... κλικ!

Δείτε τη λίστα


Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
Φωτ: Αγγελική Παναγιώτου
Share this!
#<Photo::ActiveRecord_Relation:0x00007f512e0df170>
Schoolwave 2011 BACKSTAGE
Backstage @ SCHOOLWAVE 2011 (HD)
PRESS
PARTNERS

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

CONTACT

Δημιουργική Ομάδα Schooligans

PHONES
tel: (+30) 216 700 3325 (εσωτ.304)

fax: (+30) 216 700 3326

OFFICE ADDRESS

Ρομάντσο, Γραφείο 304
Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Τ.Κ. 105 52