Φωτογραφίες από το Schoolwave Easter Party

Event 8 Μαΐου 2024, by Schoolwave Festival
Share this!

Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024: Όσοι δεν πήγαν στο χωριό τους είχαν μια παρηγοριά που έμειναν στην Αθήνα. Εφτά μπάντες τους περίμεναν στο An Club για το καθιερωμένο Schoolwave Easter Party. Τέσσερις από αυτές ανέβαιναν για πρώτη φορά στη σκηνή του Schoolwave.

" Έχουμε κι εμείς οργανώσει live στο An Club, αλλά αυτό ήταν μακράν το καλύτερο! Δεν έχουμε ξαναπαίξει ποτέ με τέτοια οργάνωση και σε τόσο κόσμο! " (Παναγιώτης, Deep Dive).

" Είχαμε λίγο άγχος, γιατί ήμασταν οι μόνοι που παίζαμε pop-rock ανάμεσα στους μεταλάδες. Ούτε καν! Με το που φωνάξαμε "Καλησπέρα Schoolwave" έγινε της πουτάνας! " (Γιάννης, Deterrents).

Στο Schoolwave Easter Party έπαιξαν οι:

  • Toxic Pub - Thrash/Groove Metal
  • Exile In Utopia - Proressive Metalcore
  • Velvet Roxxy - Heavy Metal
  • Deterrents – Μαθητικό Pop/Rock συγκρότημα από την Κόρινθο. Οι επιρροές τους είναι μία μίξη Alternative Rock (Radiohead, Pixies, Wunderhorse) και Pop/Rock (Nothing but Thieves). Το 2023 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο «Hopeless With a Gun» και το 2024 το δεύτερο, «Just From Breathing», σε συνεργασία με την Panic Records. Στόχος τους είναι μια παγκόσμια περιοδεία. Ενδιάμεσος σταθμός, το Schoolwave.
  • Deep Dive - Φοιτητικό Alternative Metal συγκρότημα από την Αθήνα. Επιρροές τους είναι κυρίως η nu metal των 90’s (Deftones, Drowning Pool, Static-X, SOil) και η modern metal του σήμερα (Motionless in White, Architects, Spiritbox, Lamb of God, Gojira). Έχουν ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο τους EP, (Dystopia), ενώ έχουν δώσει πολλά live μέσα και έξω από την Αθήνα. Κινητήριος δύναμη για την μπάντα είναι η ανταπόκριση του κοινού και η αίσθηση ότι γεννιέται μια νέα metal σκηνή στην Ελλάδα. Στο Schoolwave έρχονται γιατί «με αυτό μεγαλώσαμε!».
  • Perceptionless – Φοιτητικό Heavy Metal συγκρότημα από την Καλλιθέα. Ξεκίνησαν το 2020 σαν μια σκεϊτοπαρέα και από το πάρκο κατέληξαν στο υπνοδωμάτιο με τρεις ενισχυτές στη διαπασών. Το όνομα Perceptionless είναι και η φιλοσοφία τους. Βασικές επιρροές είναι οι Gojira, Lamb of God, Alice in Chains, Mastodon, Sepultura και Slipknot. Πριν από λίγες μέρες  κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο “The Path”. Το Schoolwave ήταν στόχος της μπάντας πριν καν φτιαχτεί η μπάντα. 
  • Exit Gaia – Μαθητικό deathcore συγκρότημα που δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων το 2023. Κύριες επιρροές τους είναι οι Meshuggah, Opeth, Lorna Shore και Jinjer. Απώτερος στόχος τους είναι «αυτή η μυστική σύνδεση με το κοινό που μόνο η μουσική πετυχαίνει». Ελπίζουν να το πετύχουν στο Schoolwave Easter Party που θα είναι το πρώτο τους live ever.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Schoolwave Easter Party.

Περισσότερες πληροφορίες για το live εδώ.Latest News

All News

Φεστιβάλ 24 Μαΐου 2024

Schoolwave 2024: Back to the City of Athens!

Μετά από 17 χρόνια το φεστιβάλ επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε - τον Δήμο Αθηναίων. Το...

Συγκροτήματα φεστιβάλ 20 Μαΐου 2024

Τα 21 συγκροτήματα του Schoolwave 2024

Επιλέχθηκαν τα 21 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα παίξουν στο Schoolwave 2024. Ο χώρος...

Συγκροτήματα ακροάσεων 26 Μαρτίου 2024

Τα 60 συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2024 επιλέχθηκαν 60 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη...