Φωτογραφίες & video από το Schoolwave Carnival

Event 17 Μαρτίου 2024, by Schoolwave Festival
Share this!

Τα είχε όλα αυτό το live! Μάσκες, σερπαντίνες, χτύπημα, ιδρώτα και κόσμο – πολύ κόσμο (600 άτομα!). Τρεις από τις μπάντες (Olethros, Atomic Blast, Contra Mestre) είχαν την πρώτη τους schoolwave εμπειρία. «Για μέρες μετά, μόνο αυτό σκεφτόμασταν!», είπαν οι Contra Mestre.
Special guest της βραδιάς ήταν οι Parafernelia από το μακρινό Schoolwave 2009 που επανεμφανίστηκαν μετά από 15 χρόνια μαζί με τον Ορέστη Χαλκιά, frontman της μπάντας και γνωστό ηθοποιό από τη σειρά Maestro. «Έχω παίξει 150 live - σαν το κοινό του Schoolwave δεν υπάρχει!», είπε ο ίδιος στο τέλος. «Αν η χαρά της μουσικής είναι να τη μοιράζεσαι, τα παιδιά του Schoolwave είναι πάντα έτοιμα να σου την προσφέρουν με όλη τους την ύπαρξη!

Στο Schoolwave Carnival (9/3/2024, An Club) έπαιξαν οι:

  • Part Of The Theory - Progressive Soundtrack
  • Parafernelia – Hard Rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν το μακρινό 2006 από μια παρέα συμμαθητών. Η πρώτη τους εμφάνιση μπροστά σε μεγάλο κοινό ήταν στο Schoolwave 2009 και αυτή ήταν «η δικαίωση για όλες τις κοπάνες, όλες τις πρόβες και όλα τα ξενύχτια σε υπόγεια studios». Το 2019 οι Parafernelia διαλύονται όταν ο frontman τους Ορέστης Χαλκιάς μετακομίζει στην Αθήνα για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του ως ηθοποιός. Τα υπόλοιπα μέλη κουρδίζουν πιο χαμηλά και συνεχίζουν ως Chipper. Το 2024 επανενώνονται για μια έκτακτη εμφάνιση στην σκηνή του Schoolwave, του φεστιβάλ που, όπως λένε οι ίδιοι, διαμόρφωσε τον χαρακτήρα τους σαν άτομα και σαν παρέα. 
  • On Our Way Home - Hardcore
  • Panic Alarm – Punk / Thrash Metal
  • Contra Mestre – Μαθητικό Alternative Rock συγκρότημα από την Κηφισιά. Γνωρίστηκαν στα 13 τους, πήγαιναν στο ίδιο ωδείο. Πρώτα έγιναν φίλοι και κάποια στιγμή είπαν «δεν κάνουμε κι ένα συγκρότημα;». Βασικές επιρροές τους είναι οι Nirvana, οι Boa και η Lana Del Rey. Παρακολουθούν ως θεατές το Schoolwave εδώ και δύο χρόνια χωρίς να έχουν πάρει ούτε μία απουσία. Το Schoolwave Carnival θα είναι το πρώτο τους live
  • Atomic Blast – Μαθητικό Thrash Metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2023. Από μικροί βλέπουν βίντεο από τα παλιά Schoolwave. Βασικές επιρροές τους είναι οι Annihilator, Death, Xentrix, Κreator, Havok. Το μότο τους είναι «δεν τα παρατάμε ποτέ!» και ο στόχος τους είναι «να επαναφέρουμε την metal σκηνή πίσω στη χρυσή εποχή της!».
  • Olethros – Μαθητικό Progressive Metal συγκρότημα από την Παλλήνη. Το όνομά τους εκφράζει την ενέργεια που τους περισσεύει από τη φιλήσυχη ζωή τους. Βασικές επιρροές τους είναι οι Dream Theater, οι King Crimson, οι Meshuggah και οι άγριες αρμονίες του Johann Sebastian Bach. Το να παίξουν στο Schoolwave είναι το όνειρο που είχαν από την πρώτη μέρα που έφτιαξαν το συγκρότημα.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Schoolwave Carnival.

Περισσότερες πληροφορίες για το live εδώ.



Latest News

All News

Συγκροτήματα ακροάσεων 26 Μαρτίου 2024

Τα 60 συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2024 επιλέχθηκαν 60 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη...

Συγκροτήματα ακροάσεων 17 Μαρτίου 2024

Στις 26/3 θα ανακοινωθούν τα συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 18:00 θα ανακοινωθούν τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα...

Συγκροτήματα που έστειλαν demo 29 Ιανουαρίου 2024

Τα 87 συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή στο Schoolwave 2024

Συνολικά 87 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή για το...