Looming Titties Album Out Now

13 Ιουλίου 2009, by Schoolwave Festival
Share this!

Τρία χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στο Schoolwave και τη θρυλική «Ούρσουλα», τα «Φωτεινά Βυζάκια» βγάζουν δίσκο.

Πρόκειται για ένα μίνι LP με έξι τραγούδια. Δεν υπάρχουν σ΄ αυτά ούτε βαθιές σκέψεις, ούτε επαναστατικά μηνύματα, ούτε αγωνία για το μέλλον. Υπάρχουν μόνο τρεις έφηβοι που εκπροσωπούν χιλιάδες άλλους και ζουν στην υπέροχη κοσμάρα τους. Τραγουδάνε φράσεις που λένε καθημερινά μεταξύ τους -«για τα μπάζα», «δεν την παλεύω», «σκάει μύτη». Και ήταν καιρός να αποτυπωθεί σε στίχους, χωρίς πολλές σάλτσες, μια απλή αγορίστικη αλήθεια: «Όταν σε βλέπω, μου σηκώνεται ψηλά».

INFO: Το album κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα. Αν δεν έχει φτάσει στο δισκοπωλείο της περιοχής σας, πείτε τους να το παραγγείλουν από το Μουσικό Ταχυδρομείο.

 

Η ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ LOOMING TITTIES

Tο 2006 μια χαρούμενη παρέα από τη Ρόδο εμφανίστηκε στις ακροάσεις του Schoolwave. Φορούσαν βερμούδες και στραβά καπελάκια και όση ώρα παίζανε χοροπηδούσαν σαν ελατήρια. «Μουσικά δεν είμαστε πολύ ψαγμένοι. Μας αρέσει απλά να παίζουμε σε πάρτι», είχαν πει στην επιτροπή (Γιάννης Πετρίδης, Νίκος Κυπουργός, RainingPleasure).

Λίγους μήνες μετά οι Looming Titties ανέβαιναν στη σκηνή του Schoolwave. Τρεις χιλιάδες άτομα άκουσαν για πρώτη φορά την «Ούρσουλα». Σήμερα η «Ούρσουλα» είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι του Schoolwave -έχει φτάσει τα 55.000 views στο YouTube. Πώς εξηγείται αυτή η επιτυχία; Ίσως επειδή είναι το πρώτο pop-punk τραγούδι με ελληνικό στίχο. Ίσως γιατί ο στίχος είναι απλός και άμεσος χωρίς να το προσπαθεί. Ίσως γιατί απλά το τραγούδι έχει πλάκα και αυτό αρκεί.

Από τότε έχουν παίξει τρεις φορές στο Schoolwave ως guests και έχουν κάνει πολλά live σε club της Αθήνας και σε Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Χανιά στο πλαίσιο του Schoolwave on Tour. Τον Ιούλιο του 2009 ήρθε και η στιγμή για τον πρώτο τους δίσκο από τη δισκογραφική εταιρεία του Schoolwave (“XS Records”) και μουσικό παραγωγό τον Χρυσόστομο Μουράτογλου.



Latest News

All News

Συγκροτήματα ακροάσεων 26 Μαρτίου 2024

Τα 60 συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2024 επιλέχθηκαν 60 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη...

Συγκροτήματα ακροάσεων 17 Μαρτίου 2024

Στις 26/3 θα ανακοινωθούν τα συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 18:00 θα ανακοινωθούν τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα...

Event 17 Μαρτίου 2024

Φωτογραφίες & video από το Schoolwave Carnival

Τα είχε όλα αυτό το live! Μάσκες, σερπαντίνες, χτύπημα, ιδρώτα και κόσμο – πολύ κόσμο (600...