Απάντηση στα συγκροτήματα που διαμαρτύρονται επειδή δεν περάσανε στη φάση των ακροάσεων

Συγκροτήματα ακροάσεων 28 Μαρτίου 2007, by Schoolwave Festival
Share this!

Επειδή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πήραμε διάφορα mail από συγκροτήματα που δεν πέρασαν στη φάση των ακροάσεων, ας διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Στα συγκροτήματα που διαμαρτύρονται ευγενικά:
Καταλαβαίνουμε τη στενοχώρια σας. Μακάρι να μπορούσατε να παίξετε όλοι χωρίς καμία διαδικασία επιλογής. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε εξηγήσεις ξεχωριστά στον καθένα γιατί δε σας επέλεξε η επιτροπή. Πρακτικά είναι αδύνατον. Η επιτροπή άκουσε 260 demo επί 5 λεπτά μέσο όρο το καθένα (συνολικά 22 ώρες!) όσο πιο προσεκτικά μπορούσε. Πιθανόν να σας αδίκησε η επιτροπή, πιθανόν να σας αδίκησε το ίδιο το ντέμο σας. Γι' αυτό και καλέσαμε τελικά για τις ακροάσεις 81 συγκροτήματα (πέρσι ήταν μόνο 51) για να φάνουν στην ακρόαση πιο καθαρά τα πράγματα. "΄Ποια είναι τα κριτήρια της επιτροπής;" ρωτάτε. Τα κριτήρια είναι η προσωπική αισθητική του κάθε μέλους και χάρη σε αυτή την αισθητική είναι το Schoolwave αυτό που είναι.

2. Στα συγκροτήματα που βρίζουν:
Είναι κομπλεξικό να στέλνετε συμμετοχή σε ένα φεστιβάλ και μόλις δεν περνάτε να λέτε ότι είναι "στημένο", ότι "κωλοβαράμε" και ότι "δεν ξέρουμε τι μας γίνεται". Και είναι ξεφτίλα και ψωνίστικο να λέτε ότι "πέρασαν συγκροτήματα πολύ χειρότερα από εμάς". (Και μερικοί να τα κατονομάζετε κιόλας!).

3. Σε αυτούς που λένε ότι "περνάμε όλο τους ίδιους":
Στα 81 συγκροτήματα των φετινών ακροάσεων υπάρχουν 10 που είχαν παίξει στα δύο προηγούμενα Schoolwave. Τι πιο φυσικό; Θα ήταν παράλογο να έχουν φτάσει μέχρι το φεστιβάλ σε μικρότερη ηλικία και να μην περνάνε τώρα ούτε καν στις ακροάσεις! Δεν μπορούμε να κόψουμε ένα παλιό αλλά καλό συγκρότημα και να περάσουμε ένα μέτριο μόνο και μόνο επειδή είναι καινούριο. 

Schoolwave 2007

23•24•25 Ιουνίου - Τεχνόπολις

Read more


Latest News

All News

Συγκροτήματα ακροάσεων 26 Μαρτίου 2024

Τα 60 συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2024 επιλέχθηκαν 60 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη...

Συγκροτήματα ακροάσεων 17 Μαρτίου 2024

Στις 26/3 θα ανακοινωθούν τα συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 18:00 θα ανακοινωθούν τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα...

Event 17 Μαρτίου 2024

Φωτογραφίες & video από το Schoolwave Carnival

Τα είχε όλα αυτό το live! Μάσκες, σερπαντίνες, χτύπημα, ιδρώτα και κόσμο – πολύ κόσμο (600...