Το Schoolwave στη Λυρική!

Event 29 Οκτωβρίου 2018, by Schoolwave Festival
Share this!

«‘Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές της 16χρονης ζωής μας»…

«Ο Χατζιδάκις μάς άλλαξε»…

«Δε νομίζουμε να υπάρχει άλλη Λυρική Σκηνή στον κόσμο που θα δεχόταν ένα metalcore συγκρότημα».

Τα τέσσερα συγκροτήματα του Schoolwave που συμμετείχαν στο αφιέρωμα της Λυρικής Σκηνής «Χρόνια πολλά, κύριε Χατζιδάκι» (23/10/18), μιλάνε για την εμπειρία της εμφάνισής τους στη Λυρική και της δουλειάς τους πάνω στα τραγούδια του Χατζιδάκι.

Φωτογραφίες

 

Astrarot
Φοιτητικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη

  • Ήταν μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη να παρευρεθούμε σε έναν τόσο σημαντικό χώρο για την τέχνη και τη μουσική. Δε νομίζουμε να υπάρχει άλλη Λυρική Σκηνή στον κόσμο που θα δεχόταν ένα metalcore συγκρότημα. Είμαστε ευγνώμονες τόσο στους ανθρώπους της Λυρικής για το ανοιχτό μυαλό τους, όσο και στο Schoolwave για την ευκαιρία που μας έδωσε. Νιώθουμε ξαφνικά πολύ πιο δυνατοί.
  • Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία η διασκευή κομματιών από έναν κόσμο τόσο μακρινό από τον δικό μας. Το να δώσεις μια μέταλ ταυτότητα στα «λυρικά» κομμάτια του Χατζιδάκι ήταν δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Και επειδή η μουσική του Χατζιδάκι είναι επικίνδυνα καλή, δεν αποκλείεται στο τέλος να επηρέασε εκείνος τη δική μας ταυτότητα.

 

Boulevard
Μαθητικό συγκρότημα από την Αθήνα

  • Η όλη φάση που ζήσαμε στη Λυρική - από τις πρόβες και τα καμαρίνια μέχρι το live σε αυτό το υπέροχο θέατρο – ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές της 16χρονης ζωής μας.
  • Μέχρι πρόσφατα η άποψη μας για την ελληνική μουσική και τους Έλληνες συνθέτες ήταν ιδιαίτερα κακή και κάναμε μεγάλη προσπάθεια να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά από οτιδήποτε ελληνικό. Αλλά οι απόψεις συχνά αλλάζουν και αυτό ακριβώς έκανε ο Χατζιδάκις - μας άλλαξε. Τώρα πια, όταν μας ρωτάνε για τις επιρροές μας, δίπλα από τους Beatles και τους Pink Floyd, θα είναι και ο κύριος Μάνος.

 

Γης Μαδιάμ
Μαθητικό συγκρότημα από τις Σέρρες

  • Η Λυρική Σκηνή ήταν όπως την περιμέναμε: μεγαλειώδης. Ο ήχος μας και πάνω και κάτω από τη σκηνή ήταν εκπληκτικά καθαρός. Τα δέκα λεπτά του live ήταν από αυτές τις λίγες εμπειρίες που ζεις με όλο σου το είναι. 
  • Η δουλειά και η μελέτη πάνω σε τραγούδια του Χατζιδάκι μάς πήγε ένα βήμα παραπέρα σαν συγκρότημα. Τα τραγούδια του, ακόμα και τα πιο ελαφριά κινηματογραφικά του, όπως το «Χρυσόψαρο», είναι τόσο καλοφτιαγμένα που αντέχουν σε οποιαδήποτε διασκευή – γίνονται ακόμα και παραδοσιακά πολυφωνικά. Για να το πετύχουμε, βέβαια, χρειάστηκε πολλή υπομονή και συνεχές «ψάξιμο» από όλα τα μέλη μέχρι και την τελευταία στιγμή, ακόμα και λίγο πριν το live!

 

Μυστήριος Τύπος
Φοιτητικό συγκρότημα από την Αθήνα

  • Για εμάς η βραδιά της συναυλίας ήταν πολιτιστικό έργο. Σχεδόν όλοι οι φίλοι μας που ήρθαν δεν είχαν ξαναπάει ποτέ στην Λυρική Σκηνή. Ήταν πολύ όμορφο που αυτός ο χώρος άνοιξε τις πόρτες του, όχι μόνο για τέσσερις μπάντες του Schoolwave, αλλά και για τους νέους με διαφορετικά ακούσματα που ήρθαν να τις δουν. Και από την άλλη, υπήρχαν στο κοινό άνθρωποι που παρακολουθούν τη Λυρική, αλλά δεν ξέρουν πολλά για το χιπ χοπ ή το μέταλ. Ελπίζουμε να βρήκαν και αυτοί με τη σειρά τους κάτι ενδιαφέρον σ’ αυτό που κάνουμε, με αφορμή τον υπέροχο Χατζιδάκι.
  • Κατ΄αρχάς ο Χατζιδάκις ήταν για εμάς μια αποκάλυψη τόσο σαν καλλιτέχνης όσο και σαν άνθρωπος. Παρ' όλο τον όγκο των τραγουδιών, των κειμένων και των συνεντεύξεων που μελετήσαμε για να φτιάξουμε τις διασκευές μας, υπάρχει ακόμη άφθονο υλικό κι είμαστε ενθουσιασμένοι και διψασμένοι να το ανακαλύψουμε. Καταλαβαίνουμε γιατί έχει επηρεάσει και εμπνεύσει τόσους μουσικούς - είμαστε πια και εμείς ανάμεσα σε αυτούς. Γιγάντωσε τα όνειρα και το πείσμα μας για αυτό που κάνουμε.

Το Schoolwave πάει Λυρική!

Backstage

Αναμνηστική φωτογραφία όλων των συγκροτημάτων στη σκηνή της Λυρικής

Share this!


Latest News

All News

Συγκροτήματα ακροάσεων 26 Μαρτίου 2024

Τα 60 συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2024 επιλέχθηκαν 60 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη...

Συγκροτήματα ακροάσεων 17 Μαρτίου 2024

Στις 26/3 θα ανακοινωθούν τα συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 18:00 θα ανακοινωθούν τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα...

Event 17 Μαρτίου 2024

Φωτογραφίες & video από το Schoolwave Carnival

Τα είχε όλα αυτό το live! Μάσκες, σερπαντίνες, χτύπημα, ιδρώτα και κόσμο – πολύ κόσμο (600...