Από το Schoolwave στους Mogwai!

Δημοσιεύματα 3 Ιουλίου 2019, by Schoolwave Festival
Share this!

Ο Alex Mackay στα 16 του έπαιξε με το συγκρότημα 13 Beats Off στο Schoolwave 2010. Σήμερα είναι touring member των Mogwai.

O Alex Mackay είναι Σκωτσέζος. Το 2010, όταν ήταν 16 χρονών, ζούσε με την οικογένεια του στην Κύπρο. Είχε φτιάξει με τρεις συμμαθητές του μια μπάντα που λεγόταν 13 Beats Off. Άκουσαν για το Schoolwave Cyprus, που τότε έγινε για πρώτη φορά και στην Κύπρο. Δήλωσαν συμμετοχή, πέρασαν, έπαιξαν. Έπαιξαν τόσο καλά που τους καλέσαμε ως guest band και στην Αθήνα.

Όταν τελείωσε το σχολείο το 2012, μετακόμισε στην Σκωτία για να σπουδάσει σύνθεση. Άρχισε να συμμετέχει σε διάφορα projects, να κερδίζει βραβεία και να συνεργάζεται με ορχήστρες όπως η BBC Scottish Symphony Orchestra. Το 2016 άκουσε ότι οι Mogwai, μια από τις μεγαλύτερες post-rock μπάντες στον κόσμο, ψάχνουν για έναν κιθαρίστα που θα τους ακολουθεί στις περιοδείες τους. Πήγε για ακρόαση και τον πήραν. Τόσο απλά.

Τον περασμένο χειμώνα μάς έστειλε ένα mail για να μας προσκαλέσει στη συναυλία των Mogwai στην Αθήνα. Ανάμεσα στα άλλα, έγραφε δύο-τρεις φράσεις που συμπυκνώνουν την σημασία που μπορεί να έχει το Schoolwave για την εξέλιξη ενός έφηβου μουσικού :

 «Νιώθω πολύ τυχερός που τα τελευταία χρόνια μπορώ να παίζω με τους Mogwai σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη φορά όμως που έπαιξα μουσική με επαγγελματικές συνθήκες τέτοιου επιπέδου ήταν όταν έπαιξα ως έφηβος στο Schoolwave. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία. Ήταν μια εμπειρία που ακόμα και τώρα με ακολουθεί κάθε φορά που βγαίνω περιοδεία»



Latest News

All News

Συγκροτήματα ακροάσεων 26 Μαρτίου 2024

Τα 60 συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2024 επιλέχθηκαν 60 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’ όλη...

Συγκροτήματα ακροάσεων 17 Μαρτίου 2024

Στις 26/3 θα ανακοινωθούν τα συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2024

Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 18:00 θα ανακοινωθούν τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα...

Event 17 Μαρτίου 2024

Φωτογραφίες & video από το Schoolwave Carnival

Τα είχε όλα αυτό το live! Μάσκες, σερπαντίνες, χτύπημα, ιδρώτα και κόσμο – πολύ κόσμο (600...