Από το Schoolwave στους Mogwai!

Δημοσιεύματα 3 Ιουλίου 2019, by Schoolwave Festival
Share this!

Ο Alex Mackay στα 16 του έπαιξε με το συγκρότημα 13 Beats Off στο Schoolwave 2010. Σήμερα είναι touring member των Mogwai.

O Alex Mackay είναι Σκωτσέζος. Το 2010, όταν ήταν 16 χρονών, ζούσε με την οικογένεια του στην Κύπρο. Είχε φτιάξει με τρεις συμμαθητές του μια μπάντα που λεγόταν 13 Beats Off. Άκουσαν για το Schoolwave Cyprus, που τότε έγινε για πρώτη φορά και στην Κύπρο. Δήλωσαν συμμετοχή, πέρασαν, έπαιξαν. Έπαιξαν τόσο καλά που τους καλέσαμε ως guest band και στην Αθήνα.

Όταν τελείωσε το σχολείο το 2012, μετακόμισε στην Σκωτία για να σπουδάσει σύνθεση. Άρχισε να συμμετέχει σε διάφορα projects, να κερδίζει βραβεία και να συνεργάζεται με ορχήστρες όπως η BBC Scottish Symphony Orchestra. Το 2016 άκουσε ότι οι Mogwai, μια από τις μεγαλύτερες post-rock μπάντες στον κόσμο, ψάχνουν για έναν κιθαρίστα που θα τους ακολουθεί στις περιοδείες τους. Πήγε για ακρόαση και τον πήραν. Τόσο απλά.

Τον περασμένο χειμώνα μάς έστειλε ένα mail για να μας προσκαλέσει στη συναυλία των Mogwai στην Αθήνα. Ανάμεσα στα άλλα, έγραφε δύο-τρεις φράσεις που συμπυκνώνουν την σημασία που μπορεί να έχει το Schoolwave για την εξέλιξη ενός έφηβου μουσικού :

 «Νιώθω πολύ τυχερός που τα τελευταία χρόνια μπορώ να παίζω με τους Mogwai σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη φορά όμως που έπαιξα μουσική με επαγγελματικές συνθήκες τέτοιου επιπέδου ήταν όταν έπαιξα ως έφηβος στο Schoolwave. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία. Ήταν μια εμπειρία που ακόμα και τώρα με ακολουθεί κάθε φορά που βγαίνω περιοδεία»Latest News

All News

Event 8 Φεβρουαρίου 2020

Το Schoolwave, τα κακά παιδιά και ο πολιτισμός με π μικρό

Ήταν σίγουρα η πιο επίσημη παρουσίαση του Schoolwave. Μπροστά σε πρόσωπα όπως ο Πρόεδρος της...

Συγκροτήματα που έστειλαν demo 3 Φεβρουαρίου 2020

Τα 139 συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή στο Schoolwave 2020

Συνολικά 139 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή για το...

Πληροφορίες & αιτήσεις συμμετοχής 18 Ιανουαρίου 2020

Παράταση για τις δηλώσεις συμμετοχής στο Schoolwave 2020

Μετά από παράκληση πολλών συγκροτημάτων δίνεται παράταση στην προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής...