Ορθολογιστές

Αθήνα Hip Hop

Schoolwave 2005

Bio

Οι Ορθολογιστές (μαθητικό hip-hop συγκρότημα από την Αθήνα) έπαιξαν στη σκηνή του Schoolwave το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2005.

Identity

2005
Σχολεία/Σχολές
1ο Αιγάλεω 5ο Αιγάλεω ΗΛΒΚ ΟΑΕΔ Αιγάλεω
Θαυμάζουν

Μητροπάνο, Sparky T («ο καλύτερος έλληνας χιπ-χοπ dj»), FFC, Tupac.

Δεν αντέχουν

Active Member, Βανδή και «όσους δουλεύουνε με πεντάστιχα κομμάτια και αντιγραφές από αμερικάνικα σχήματα, όπως ο Φοίβος».

Αγαπημένες Schoolwave μπάντες
Αγαπημένος στίχος/μότο
«Αν θες να γίνεις MC διάβασε βιβλία για να αποκτήσεις γνώσεις, μην γράψεις για να γράψεις, γράψε μόνο όταν το νιώσεις», δικός τους
Με δικά τους λόγια
  • Το όνομα του συγκροτήματος προέκυψε από τους Ορθολογιστές που ήταν ένα κίνημα στην αρχαία Ελλάδα που υποστήριζαν ότι ακόμα και αν μου δείξεις κάτι και το δω με τα ίδια μου τα μάτια, δεν θα το πιστέψω αν δεν το εξηγήσω πρώτα. Πιστεύω ότι μας ταιριάζει, γιατί στην εποχή που ζούμε μας δείχνουνε πάρα πολλά πράγματα στην τηλεόραση, που φαίνονται αληθινά. Είναι όμως; 
  • Όσον αφορά κάποιες θυσίες που έχουμε κάνει για το συγκρότημα μας, θα σας το θέσω απλά: εγώ θα μπορούσα να έχω δίπλωμα και αμάξι και ο άλλος να 'χε φτιάξει τη μηχανή του. Προτιμήσαμε να δώσουμε τα λίγα λεφτά που βγάζουμε από δουλειές και χαρτζιλίκια για να πάρουμε εξοπλισμό. Μιλάμε δώσαμε πάνω από εκατομμύριο! 
  • Άμα παίζεις live και μετά κατεβείς, όλες οι γυναίκες σε κοιτάζουν. Έχεις ακόμα το φως της σκηνής.
  • Φυσικά και το σχολείο δεν μας βοηθάει να ασχοληθούμε με τη μουσική ! Για το Schoolwave τοιχοκολλήσανε την αφίσα δύο μέρες μετά την προθεσμία των δηλώσεων. Εμείς το μάθαμε από ένα φίλο από άλλο σχολείο. 

Events

Κύτταρο

21
Φεβ 2009

Schoolwave Sundays

Gagarin

25
Μαρ 2006

7 Schoolwave Bands Live

Similar Bands

All Bands

Definite X

Rap Core
Schoolwave 2007

Peter Punk

Punkoreggaehiphop
Schoolwave 2013

Ξαν Δ18

Rap
Schoolwave 2015