7•8•9 Ιουλίου - Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Schoolwave 2017

Lineup

DAY 1

Παρασκευή 7 Ιουλίου
Rock
Αθήνα
Rock
Θεσσαλονίκη
Alternative/Post
Αθήνα
Alternative Rock
Θεσσαλονίκη
Pop/Rock
Θεσσαλονίκη
Jazz Funk Luben Pop
Βόλος
Alternative Rock
Αθήνα
Melodic Hardcore
Αθήνα
Alternative
Αθήνα

DAY 2

Σάββατο 8 Ιουλίου
Punk/Rock
Αθήνα
Hard Rock
Χανιά
Punk/Rock
Κέρκυρα
Progressive Rock
Αθήνα
Alternative Pop Punk
Αθήνα
Progressive/Hardcore
Βόλος
Hardcore
Αθήνα
Progressive Melodic Death
Θεσσαλονίκη

DAY 3

Κυριακή 9 Ιουλίου
Heavy Rock/Stoner
Αθήνα
Alternative Rock
Σάμος
Hip Hop - Rap
Αθήνα
Groove/Heavy Metal
Αθήνα
Funk-Hop
Πάτρα
Stoner Rock
Θεσσαλονίκη
Metalcore
Αθήνα
Funk/Rock
Θεσσαλονίκη
Dub/Ska/Reggae
Θεσσαλονίκη

Location

ΠΑΡΚΟ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ABOUT SCHOOLWAVE

Το Schoolwave είναι ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα. Νέοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη έρχονται για να παίξουν τη μουσική τους πάνω σε μια τεράστια σκηνή μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Για τρεις μέρες είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα έργο που γράφουνε οι ίδιοι και όχι οι μεγάλοι γι' αυτούς.

Κάθε καλοκαίρι στις αρχές Ιουλίου.

Τα πρώτα τρία χρόνια έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τα επόμενα χρόνια στο Θέατρο Βράχων των Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού, με εξαίρεση το 2011 και το 2014 που έγινε στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Το 2017 το Schoolwave έγινε για πρώτη φορά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δημιουργική Ομάδα Schooligans».

Δεν είναι ένας αλλά πολλοί: Ένα φεστιβάλ χωρίς βραβεία και ανταγωνισμούς. Ένα live σε μια μεγάλη σκηνή με τον πιο άρτιο τεχνικό εξοπλισμό. Μια ευκαιρία να ξεφύγουν τα παιδιά από την πλήξη του σχολείου. Μια αφορμή να βρεθούν μαζί. Με δυο λόγια, μια μεγάλη μαθητική και φοιτητική γιορτή λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές (ή το καλοκαιρινό φροντιστήριο...).

Εκτός από τη μουσική, στους χώρους του φεστιβάλ πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις όπως: skate, bmx, graffiti, breakdance, parkour, video games, εκθέσεις μαθητικής φωτογραφίας και κόμικς κ.ά.

Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και από αυτά επιλέγονται περίπου 25 για να παίξουν στο φεστιβάλ. Την επιλογή κάνουν μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία αποστολής demo και live ακροάσεων, άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο της μουσικής, όπως ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, ο μουσικός παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο ντράμερ Σεραφείμ Γιαννακόπουλος και οι τραγουδοποιοί Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Αλέξης Ιωάννου (The Burger Project), Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy).

Κάθε χρόνο στηρίζουν με την παρουσία τους τον θεσμό του Schoolwave, παίζοντας ως guests, γνωστοί καλλιτέχνες. Στα 14 χρόνια του φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί οι: Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Mary and the Boy, Φοίβος Δεληβοριάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιάννης Χαρούλης, Κωστής Μαραβέγιας, Active Member, Ρόδες, Raining Pleasure, Locomondo, Monika, Firewind, Septic Flesh, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Planet of Zeus, Tardive Dyskinesia, The Burger Project, Imam Baildi και οι Word of Mouth.

Το 13o Schoolwave θα γίνει αρχές Ιουλίου του 2017. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, από τα οποία θα επιλεγούν περίπου 24 για να παίξουν στο φεστιβάλ.

Μια πρώτη επιλογή των συγκροτημάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή (κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 150 συγκροτήματα) θα γίνει μέσα από δύο τραγούδια που πρέπει να στείλει κάθε συγκρότημα ηλεκτρονικά, μέχρι και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 (δόθηκε παράταση δύο εβδομάδων από την αρχική προθεσμία που ήταν Σάββατο 14 Ιανουαρίου προκειμένου τα συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα να μπορέσουν να ηχογραφήσουν και να στείλουν demo εγκαίρως. Προσοχή: δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση. Η προθεσμία αυτή είναι οριστική).

Την ακρόαση των demo και την επιλογή των συγκροτημάτων θα κάνει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα. Την επιλογή στο Schoolwave 2016 έκαναν ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Σάκης Τόλης(Rotting Christ), ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).

Τα συγκροτήματα που θα προεπιλεγούν από τα demo θα έρθουν για live ακροάσεις στην Αθήνα, από τις οποίες θα επιλεγούν αυτά που θα παίξουν τελικά στο φεστιβάλ. Οι ακροάσεις θα γίνουν τον Απρίλιο του 2017.

1 Τα μέλη του συγκροτήματος πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας στην οποία συμμετέχουν:

α) ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ: Όλα τα μέλη του συγκροτήματος πρέπει να είναι μαθητές. Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα που δεν είναι μαθητές, αρκεί να είναι μέχρι 21 χρονών τον Ιούλιο 2017 [Δηλαδή να έχουν ημερομηνία γέννησης μετά από 1/8/1995]. Τα μέλη που δεν είναι μαθητές δεν επιτρέπεται να είναι περισσότεροι από τους μαθητές (Π.χ. δεν γίνεται δεκτό ως μαθητικό ένα τριμελές συγκρότημα με 1 μαθητή και 2 μη μαθητές).

β) ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ: Όλα τα μέλη του συγκροτήματος πρέπει να είναι μέχρι 25 χρονών, τον Ιούλιο του 2017 [Δηλαδή να έχουν ημερομηνία γέννησης μετά από 1/8/1991]. Τα μέλη δεν είναι υποχρεωτικό να είναι φοιτητές.

2 Επιτρέπεται η συμμετοχή κάποιου σε πολλά συγκροτήματα, αρκεί τα συγκροτήματα στα οποία μετέχει να μην έχουν πάνω από δύο κοινά μέλη.

3 Η ηχογράφηση των τραγουδιών μπορεί να γίνει με όποιο τρόπο διαθέτετε. Η κριτική επιτροπή γνωρίζει τα προβλήματα ηχογράφησης (τεχνικά και οικονομικά) που αντιμετωπίζουν αρκετά νέα συγκροτήματα και δεν λαμβάνει υπόψιν της την ποιότητα της ηχογράφησης. Προσπαθήστε μόνο ο ήχος να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται.

4 Όσα συγκροτήματα έλαβαν μέρος στα προηγούμενα Schoolwave, μπορούν να ξανασυμμετάσχουν, εφόσον πληρούν τους παραπάνω όρους.

Ανάλογα με το αν το συγκρότημα είναι μαθητικό ή φοιτητικό, συμπληρώνετε την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής:

student_band_application.png

 

Προσοχή! Η διαδιασία έχει ολοκληρωθεί σωστά όταν πατήσετε "Υποβολή" και εμφανιστεί το μήνυμα "Η αίτηση συμμετοχής σας για το Schoolwave 2017 παραλήφθηκε. Ευχαριστούμε!".

108 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ SCHOOLWAVE 2017

Συνολικά 108 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή για το Schoolwave 2017.

Παρακαλούμε όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή να τσεκάρουν την παρακάτω λίστα για να βεβαιωθούν ότι έχουν συμπεριληφθεί. Αν το όνομα του συγκροτήματος λείπει από τη λίστα ή έχει κάποια σημείωση, επικοινωνήστε άμεσα με το schoolwavedemos@gmail.com.

Διευκρινίζουμε ότι στην παρακάτω λίστα έχουν μπει όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν ελεγχθεί για το αν τηρούν τους όρους συμμετοχής ή όχι. Ο έλεγχος αυτός θα γίνει σε επόμενη φάση.

75 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ LIVE ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2017

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2017 επιλέχτηκαν 75 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή. Οι ακροάσεις θα γίνουν την Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Απριλίου, στο PROVA Music Studios. Τα συγκροτήματα που θα έρθουν θα λάβουν mail με οδηγίες μέχρι την Τρίτη 21 Μαρτίου.

Την επιλογή των συγκροτημάτων του Schoolwave 2017 κάνουν ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Σάκης Τόλης (Rotting Christ), ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλoς (Planet of Zeus), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).

ΤΑ 24 ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2017

Επιλέχθηκαν τα 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα παίξουν στο Schoolwave 2017. Η επιλογή ήταν δύσκολη, ιδιαίτερα ανάμεσα στα φοιτητικά συγκροτήματα, όπου το επίπεδο ήταν και φέτος υψηλό.

Την επιλογή έκαναν οι: Vassilikos (τραγουδοποιός), Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans.

Στη διαδικασία της επιλογής δεν συμμετείχαν 18 από τα 75 συγκροτήματα των ακροάσεων, είτε επειδή δεν μπόρεσαν τελικά να παρευρεθούν είτε επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τους όρους συμμετοχής.

Εκτός από τα 24 συγκροτήματα που επιλέχθηκαν, υπάρχουν και τέσσερα αναπληρωματικά συγκροτήματα σε περίπτωση που δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συμμετοχή κάποιου από τα 24. Τα ονόματα των αναπληρωματικών δεν θα ανακοινωθούν παρά μόνο αν χρειαστεί.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στις ακροάσεις. Θα τα έχουμε υπόψιν τόσο για το Schoolwave on Tour όσο και για τα χειμερινά live στην Αθήνα.

Δείτε τα 24 συγκροτήματα που θα ανέβουν στη σκηνή του Schoolwave 2017 στην παρακάτω λίστα.

Photos

Partners

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕΓΑΣ ΔΩΡΗΤΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

CONTACT

Δημιουργική Ομάδα Schooligans

 

PHONES

tel: (+30) 216 700 3325 (εσωτ.304)

fax: (+30) 216 700 3326

 

OFFICE ADDRESS

Ρομάντσο, Γραφείο 304

Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

Τ.Κ. 105 52