6•7•8 Ιουλίου - Θέατρο Βράχων

Schoolwave 2018
Είσοδος Ελεύθερη

Lineup

DAY 1

Παρασκευή 6 Ιουλίου
Heavy / Alternative Rock
Θεσσαλονίκη
Alternative Rock
Αθήνα
Skate Punk
Πειραιάς
Ελληνικό Παραδοσιακό / Έντεχνο
Σέρρες
Funk Rock
Θεσσαλονίκη
Modern Metal/Metalcore
Θεσσαλονίκη
Metal
Αθήνα

DAY 2

Σάββατο 7 Ιουλίου
Heavy Rock / Stoner
Αθήνα
Alternative Rock
Θεσσαλονίκη
Alternative Rock
Αθήνα
Progressive
Θεσσαλονίκη
Hard Rock
Χανιά
Power Shonen
Θεσσαλονίκη
Groove/Heavy Metal
Αθήνα
Deathcore
Θεσσαλονίκη

DAY 3

Κυριακή 8 Ιουλίου
Multiversial Rock
Αθήνα
Rap
Ωρωπός
Alternative Punk Rock
Αθήνα
Rock
Λαμία
Alternative
Θεσσαλονίκη
Thrash Metal
Πάτρα
Progressive / Heavy
Βόλος
Metalcore / Hardcore
Θεσσαλονίκη

Side Events

VR GAMING
Τζαζ και Αυτοσχεδιασμός

Location

ΘΕΑΤΡΟ
ΒΡΑΧΩΝ

ABOUT SCHOOLWAVE

Το Schoolwave είναι ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα. Νέοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη έρχονται για να παίξουν τη μουσική τους πάνω σε μια τεράστια σκηνή μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Για τρεις μέρες είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα έργο που γράφουνε οι ίδιοι και όχι οι μεγάλοι γι' αυτούς.

Κάθε καλοκαίρι στις αρχές Ιουλίου.

Τα πρώτα τρία χρόνια έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τα επόμενα χρόνια στο Θέατρο Βράχων των Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού, με εξαίρεση το 2011 και το 2014 που έγινε στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Το 2017 το Schoolwave έγινε για πρώτη φορά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δημιουργική Ομάδα Schooligans».

Δεν είναι ένας αλλά πολλοί: Ένα φεστιβάλ χωρίς βραβεία και ανταγωνισμούς. Ένα live σε μια μεγάλη σκηνή με τον πιο άρτιο τεχνικό εξοπλισμό. Μια ευκαιρία να ξεφύγουν τα παιδιά από την πλήξη του σχολείου. Μια αφορμή να βρεθούν μαζί. Με δυο λόγια, μια μεγάλη μαθητική και φοιτητική γιορτή λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές (ή το καλοκαιρινό φροντιστήριο...).

Εκτός από τη μουσική, στους χώρους του φεστιβάλ πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις όπως: skate, bmx, graffiti, breakdance, parkour, video games, εκθέσεις μαθητικής φωτογραφίας και κόμικς κ.ά.

Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και από αυτά επιλέγονται περίπου 25 για να παίξουν στο φεστιβάλ. Την επιλογή κάνουν μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία αποστολής demo και live ακροάσεων, άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο της μουσικής, όπως ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, ο μουσικός παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο ντράμερ Σεραφείμ Γιαννακόπουλος και οι τραγουδοποιοί Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Αλέξης Ιωάννου (The Burger Project), Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy).

Κάθε χρόνο στηρίζουν με την παρουσία τους τον θεσμό του Schoolwave, παίζοντας ως guests, γνωστοί καλλιτέχνες. Στα 14 χρόνια του φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί οι: Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Mary and the Boy, Φοίβος Δεληβοριάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιάννης Χαρούλης, Κωστής Μαραβέγιας, Active Member, Ρόδες, Raining Pleasure, Locomondo, Monika, Firewind, Septic Flesh, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Planet of Zeus, Tardive Dyskinesia, The Burger Project, Imam Baildi και οι Word of Mouth.

     Το 14o Schoolwave θα γίνει αρχές Ιουλίου του 2018. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα.

Από τα συγκροτήματα που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα γίνει μια πρώτη επιλογή μέσω demo δύο τραγουδιών που πρέπει να στείλει κάθε συγκρότημα ηλεκτρονικά, μέχρι και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 (δόθηκε παράταση προκειμένου τα συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα να μπορέσουν να ηχογραφήσουν και να στείλουν demo εγκαίρως). Τα συγκροτήματα που θα επιλεγούν, θα έρθουν στην Αθήνα για live ακροάσεις (συνήθως τον Απρίλιο, στις διακοπές του Πάσχα) και από αυτά θα επιλεγούν τα περίπου 24 συγκροτήματα που θα παίξουν τελικά στο Schoolwave 2018.

     Την ακρόαση των demo και την επιλογή των συγκροτημάτων θα κάνει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα. Την επιλογή στο Schoolwave 2017 έκαναν ο Vassilikos (τραγουδοποιός), Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans.

 1. Τα μέλη του συγκροτήματος πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας στην οποία συμμετέχουν: 
  • ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ: Τουλάχιστον τα μισά μέλη του συγκροτήματος πρέπει να είναι μαθητές. Τα μέλη που δεν είναι μαθητές πρέπει να είναι μέχρι και 25 χρονών το 2018 (δηλαδή να έχουν γεννηθεί μετά από την 1 Ιανουαρίου 1993). 
  • ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ: Όλα τα μέλη του συγκροτήματος πρέπει να είναι μέχρι και 25 χρονών το 2018 (δηλαδή να έχουν γεννηθεί μετά από την 1 Ιανουαρίου 1993). Τα μέλη δεν είναι υποχρεωτικό να σπουδάζουν σε κάποια σχολή.
 2. Επιτρέπεται η συμμετοχή ενός μέλους σε πολλά συγκροτήματα, αρκεί τα συγκροτήματα στα οποία μετέχει να μην έχουν πάνω από δύο κοινά μέλη.
 3. Όσα συγκροτήματα έλαβαν μέρος στα προηγούμενα Schoolwave, μπορούν να ξανασυμμετάσχουν, εφόσον όλα τα μέλη τους πληρούν τους παραπάνω όρους.
 4. Δεν υπάρχει περιορισμός στον τρόπο ηχογράφησης των τραγουδιών. Η κριτική επιτροπή γνωρίζει τα προβλήματα ηχογράφησης (τεχνικά και οικονομικά) που αντιμετωπίζουν αρκετά νέα συγκροτήματα και δεν λαμβάνει υπόψιν της την ποιότητα της ηχογράφησης. Προσπαθήστε μόνο ο ήχος να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται.
   

Για να δηλώσει συμμετοχή ένα συγκρότημα πρέπει να συμπληρώσει την παρακάτω αίτηση μέσω της οποίας θα ανεβάσει και τα δύο τραγούδια του συγκροτήματος.

Προσοχή:

1) Η αίτηση συμμετοχής είναι ίδια είτε πρόκειται για μαθητικό είτε για φοιτητικό συγκρότημα. 

2) Προκειμένου να συμπληρωθεί η αίτηση και να ανέβουν τα τραγούδια πρέπει το συγκρότημα να χρησιμοποιήσει λογαριασμό gmail.

3) Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί σωστά όταν πατήσετε "Υποβολή" και εμφανιστεί το μήνυμα "Η αίτηση συμμετοχής σας για το Schoolwave 2018 παραλήφθηκε. Ευχαριστούμε!".  Η επιβεβαίωση της λήψης της αίτησης και των τραγουδιών θα σταλεί αυτόματα στο gmail που έχετε χρησιμοποιήσει. Αν δεν λάβετε το mail επιβεβαίωσης, σημαίνει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία και πρέπει να την επαναλάβετε.

4) Για οποιαδήποτε απορία στη συμπλήρωση της αίτησης μπορείτε να επικοινωνείτε με το schoolwavedemos@gmail.com

 

Συνολικά 108 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή για το Schoolwave 2018 (6-7-8 Ιουλίου, Θέατρο Βράχων).

Παρακαλούμε όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή να τσεκάρουν την παρακάτω λίστα για να βεβαιωθούν ότι έχουν συμπεριληφθεί. Αν το όνομα του συγκροτήματος λείπει από τη λίστα επικοινωνήστε άμεσα με το schoolwavedemos@gmail.com.

Διευκρινίζουμε ότι στην παρακάτω λίστα έχουν μπει όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν ελεγχθεί για το αν τηρούν τους όρους συμμετοχής ή όχι. Ο έλεγχος αυτός θα γίνει σε επόμενη φάση.

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2018 επιλέχτηκαν 75 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι ακροάσεις θα γίνουν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη:

 •  Για τα συγκροτήματα από τη Βόρεια Ελλάδα, οι ακροάσεις θα γίνουν την Τετάρτη 11 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στον πολυχώρο WE.
 •  Για τα συγκροτήματα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, οι ακροάσεις θα γίνουν την Παρασκευή 13 Απριλίου και το Σάββατο 14 Απριλίου στην Αθήνα, στο PROVA Music Studios.

Τα συγκροτήματα που θα έρθουν θα λάβουν mail με οδηγίες μέχρι την Δευτέρα 19 Μαρτίου.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα 75 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα παρακάτω.

Επιλέχθηκαν τα 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα παίξουν στο #Schoolwave2018 (6-7-8 Ιουλίου, Θέατρο Βράχων). Η επιλογή ήταν για μια ακόμη χρονιά πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα ανάμεσα στα φοιτητικά συγκροτήματα.

Ευχαριστούμε όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στις ακροάσεις. Στα χειμερινά live που γίνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα καθώς και στα Schoolwave live που γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα μετέχουν και συγκροτήματα των ακροάσεων.

Την επιλογή των συγκροτημάτων μέσω demo και live ακροάσεων έκαναν φέτος οι: Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθαρίστας και συνθέτης), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας  και τραγουδοποιός), Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).

►Το Schoolwave 2018 διοργανώνει η Δημιουργική Ομάδα Schooligans σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Photos

Partners

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕΓΑΣ ΔΩΡΗΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

CONTACT

Δημιουργική Ομάδα Schooligans

 

PHONES

tel: (+30) 216 700 3325 (εσωτ.304)

fax: (+30) 216 700 3326

 

OFFICE ADDRESS

Ρομάντσο, Γραφείο 304

Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

Τ.Κ. 105 52