Πrisma

Πrisma

Θεσσαλονίκη
Progressive
Schoolwave:

Bio

Οι Πrisma (φοιτητικό Progressive συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη) έπαιξαν στη σκηνή του Schoolwave το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018.

Photos

Identity

2018
Σχολεία/Σχολές: 
Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Θαυμάζουν: 
Pink Floyd («για την αμεσότητά τους»), Porcupine Tree («γιατί αναβίωσαν την progressive rock σκηνή»), Tigran Hamasyan («για τη μίξη αραβικής μουσικής με jazz), Παύλο Παυλίδη, Νικόλα Άσιμο («για τους στίχους του και για τον τρόπο ζωής του»)
Δεν αντέχουν: 
Snik («γιατί προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα μόδες που γεννιούνται στην Αμερική χωρίς να τις φιλτράρει»), Νίκο Καρβέλα («γιατί σαν χαμαιλέοντας ακολουθεί όποιο μουσικό ρεύμα φαίνεται να κερδίζει κοινό στην Ελλάδα, και μάλιστα ανεπιτυχώς»), Νότη Σφακιανάκη («για τα πιστεύω του»)
Αγαπημένες Schoolwave μπάντες: 
Αγαπημένος στίχος/μότο: 
«Τζάμπα καίει η λάμπα!»
Με δικά τους λόγια: 

• Το Schoolwave, πέρα από ένα μεγάλο live, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καινούργιες μπάντες που είναι πάνω-κάτω στα ίδια κυβικά με εμάς.

• Κάνουμε πρόβες στο «Αγροτικόν», το παλιό studio του Νίκου Παπάζογλου. Τώρα έχει γίνει μαγαζί, αλλά μας έχουν παραχωρήσει το παλιό control room και το έχουμε διαμορφώσει μόνοι μας σε studio.

• Η γενιά μας μεγαλώνει μέσα στην ανασφάλεια. Αυτή η διαρκής ανασφάλεια μας οδηγεί είτε στην ηττοπάθεια, είτε στην αγανάκτηση, είτε σε μια πιο αυθόρμητη και πρωτόγονη μορφή αντίδρασης.

• Η μουσική δεν είναι ξεκομμένη από την κοινωνία. Δεν είναι ποτέ μουσική για τη μουσική. Προβάλλεις πάντα μια ιδεολογία που θέλεις να μοιραστείς με το κοινό.

• Θαυμάζουμε τον Osho, τον Τρότσκι, τον Μαρξ και τον Ένγκελς.
 

Similar Bands

Progressive / Heavy
Schoolwave
Progressive Melodic Death
Schoolwave
Rock / Progressive
Schoolwave
2012 (Guest)
2011 (Guest)