6•7•8 Ιουλίου - Θέατρο Βράχων

Schoolwave 2012

Lineup

DAY 1

Παρασκευή 6 Ιουλίου
Alternative Rock
Ναύπλιο
Bastard rock
Αθήνα
Ska Punk/Reggae
Βέροια
Thrash Metal
Αθήνα
Progressive Death Metal
Αθήνα
Ατμοσφαιρικό punk
Αθήνα
Noise / Grunge
Θεσσαλονίκη

DAY 2

Σάββατο 7 Ιουλίου
Jazz
Δράμα
Pop Rock / Jazzy
Ξάνθη
Alternative Easycore / Screamo
Αθήνα
Progressive Melodic Death
Θεσσαλονίκη
Post Punk/Alternative Rock
Αθήνα
Post Metalcore / Deathcore
Αθήνα
Alternative
Αθήνα
Rock / Progressive
Bari (Italy)
Blues Rock
Θεσσαλονίκη

DAY 3

Κυριακή 8 Ιουλίου
Rock / Funk
Αθήνα
Instrumental Metal
Άρτα
Alternative Rock
Αθήνα
Garage Rock
Άρτα
Μetalcore
Κιλκίς
Progressive Deathcore
Αθήνα
Groovy Reggae
Αθήνα
Ska Punk
Αθήνα
Jazz/ Blues/Experimental
Πτολεμαϊδα
Rap
Αθήνα

Side Events

SKATE- BMX SHOW

Location

ΘΕΑΤΡΟ
ΒΡΑΧΩΝ

ABOUT SCHOOLWAVE

Το Schoolwave είναι ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα. Νέοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη έρχονται για να παίξουν τη μουσική τους πάνω σε μια τεράστια σκηνή μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Για τρεις μέρες είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα έργο που γράφουνε οι ίδιοι και όχι οι μεγάλοι γι' αυτούς.

Κάθε καλοκαίρι στις αρχές Ιουλίου.

Τα πρώτα τρία χρόνια έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τα επόμενα χρόνια στο Θέατρο Βράχων των Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού, με εξαίρεση το 2011 και το 2014 που έγινε στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Το 2017 το Schoolwave έγινε για πρώτη φορά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δημιουργική Ομάδα Schooligans».

Δεν είναι ένας αλλά πολλοί: Ένα φεστιβάλ χωρίς βραβεία και ανταγωνισμούς. Ένα live σε μια μεγάλη σκηνή με τον πιο άρτιο τεχνικό εξοπλισμό. Μια ευκαιρία να ξεφύγουν τα παιδιά από την πλήξη του σχολείου. Μια αφορμή να βρεθούν μαζί. Με δυο λόγια, μια μεγάλη μαθητική και φοιτητική γιορτή λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές (ή το καλοκαιρινό φροντιστήριο...).

Εκτός από τη μουσική, στους χώρους του φεστιβάλ πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις όπως: skate, bmx, graffiti, breakdance, parkour, video games, εκθέσεις μαθητικής φωτογραφίας και κόμικς κ.ά.

Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και από αυτά επιλέγονται περίπου 25 για να παίξουν στο φεστιβάλ. Την επιλογή κάνουν μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία αποστολής demo και live ακροάσεων, άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο της μουσικής, όπως ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, ο μουσικός παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο ντράμερ Σεραφείμ Γιαννακόπουλος και οι τραγουδοποιοί Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Αλέξης Ιωάννου (The Burger Project), Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy).

Κάθε χρόνο στηρίζουν με την παρουσία τους τον θεσμό του Schoolwave, παίζοντας ως guests, γνωστοί καλλιτέχνες. Στα 14 χρόνια του φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί οι: Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Mary and the Boy, Φοίβος Δεληβοριάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιάννης Χαρούλης, Κωστής Μαραβέγιας, Active Member, Ρόδες, Raining Pleasure, Locomondo, Monika, Firewind, Septic Flesh, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Planet of Zeus, Tardive Dyskinesia, The Burger Project, Imam Baildi και οι Word of Mouth.

> ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

0.jpgΤο 8o Schoolwave θα γίνει τον Ιούλιο του 2012, λίγο μετά τις εξετάσεις. Μπορούν να λάβουν μέρος μαθητικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, ενώ όπως περσι θα προσκληθούν και μαθητικά συγκροτήματα από το εξωτερικό.

0.jpgΜια πρώτη επιλογή των συγκροτημάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή (κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 συγκροτήματα) θα γίνει μέσα από δύο τραγούδια που πρέπει να στείλει κάθε συγκρότημα ηλεκτρονικά μέχρι και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012.

Την ακρόαση των demo και την επιλογή των συγκροτημάτων θα κάνει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα. Την επιλογή στο Schoolwave 2011 έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), ο Γιώργος Κουμεντάκης (συνθέτης), ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Βασιλικός (Raining Pleasure), ο Σάκης (Rotting Christ), ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans) και ο Φοίβος Δεληβοριάς (συνθέτης, στιχουργός). 

0.jpgΤα συγκροτήματα που θα προεπιλεγούν θα έρθουν για live ακροάσεις στην Αθήνα τον Απρίλιο (πιθανότατα Μεγάλη Δευτέρα 9/4 και Μεγάλη Τρίτη 10/4), απ' τις οποίες θα προκύψουν τα συγκροτήματα που θα παίξουν τελικά στο φεστιβάλ.

 

> ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1) Όλα τα μέλη του γκρουπ πρέπει να είναι μαθητές. Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα που δεν είναι μαθητές, αρκεί:

α) να είναι μέχρι 21 χρονών (την ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ)

β) να μην είναι περισσότεροι από τους μαθητές. Δεν μπορεί δηλαδή ένα συγκρότημα να αποτελείται από 2 μέλη που δεν είναι μαθητές και μόνο 1 μέλος που είναι μαθητής.

2) Η ηχογράφηση του demo μπορεί να γίνει με όποιο τρόπο διαθέτετε. Η κριτική επιτροπή γνωρίζει τα προβλήματα ηχογράφησης (τεχνικά και οικονομικά) που αντιμετωπίζουν αρκετά μαθητικά συγκροτήματα και δεν λαμβάνει υπόψιν της την ποιότητα της ηχογράφησης. Προσπαθήστε μόνο ο ήχος να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται. Προσοχή: Δεν επιτρέπεται η επεξεργασία της ηχογράφησης (editing, overdubbing, synchronising...). Πρέπει αυτό που ακούγεται στο demo, να είστε σε θέση να το αναπαράγετε πάνω στη σκηνή.

 

3) Επιτρέπεται η συμμετοχή κάποιου σε πολλά συγκροτήματα, αρκεί να μην έχει βασικό ρόλο σε όλα τα συγκροτήματα που μετέχει, π.χ. να μην είναι και στα δύο ο συνθέτης ή ο τραγουδιστής. Μπορεί να είναι ντράμερ σε πολλά συγκροτήματα ή να είναι στο ένα τραγουδιστής και στο άλλο κιθαρίστας, μπασίστας κλπ.

4) Όσα συγκροτήματα έλαβαν μέρος στα προηγούμενα Schoolwave, μπορούν να ξανασυμμετάσχουν, εφόσον πληρούν τους παραπάνω όρους.

ΤΑ 147 DEMOS ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2012

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τα 147 συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή στο Schoolwave 2012.

Παρακαλούμε τα συγκροτήματα να τσεκάρετε τη λίστα για να βεβαιωθείτε ότι το συγκρότημά σας αναφέρεται. Αν λείπει από τη λίστα στείλτε mail στο schoolwavedemos@gmail.com.

Διευκρινίζουμε ότι στην παρακάτω λίστα έχουν μπει όλα τα μαθητικά συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν ελεγχθει για το αν τηρούν τους όρους συμμετοχής ή όχι. Ο έλεγχος αυτός θα γίνει αργότερα.

 

ΤΑ 60 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2012

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2012 επιλέχτηκαν τελικά 60 συγκροτήματα από τα 147 που δήλωσαν συμμετοχή από όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που έστειλαν demo.

Την ακρόαση των demo και την επιλογή των συγκροτημάτων έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), ο Νίκος Κυπουργός(συνθέτης), ο Βασιλικός (Raining Pleasure), ο Σάκης (Rotting Christ), ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy) και ο Χρήστος Ιωαννίδης(Schooligans).

Οι φετινές ακροάσεις θα γίνουν τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη (9 και 10 Απριλίου) στην Αθήνα, στο Bios  (Πειραιώς 84 - 5 λεπτά περπάτημα από ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός).

Τα συγκροτήματα που επιλέγησαν θα λάβουν mail με οδηγίες αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα ονόματα των συγκροτημάτων που επιλέχτηκαν.

 

ΤΑ 21 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2012

Επιλέχθηκαν τα 21 συγκροτήματα που θα παίξουν στο SCHOOLWAVE 2012. Την επιλογή των συγκροτημάτων έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης(ραδιοφωνικός παραγωγός), ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Βασιλικός (Raining Pleasure), ο Σάκης (Rotting Christ), ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).  

Εκτός από τα 21 συγκροτήματα που επιλέχθηκαν, υπάρχουν και τρία αναπληρωματικά συγκροτήματα σε περίπτωση που δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συμμετοχή κάποιου από τα 21. Τα ονόματα των αναπληρωματικών δεν θα ανακοινωθούν παρά μόνο αν χρειαστεί.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στις ακροάσεις.  Στα χειμωνιάτικα live που γίνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα καθώς και στο "Schoolwave on tour" που θα γίνει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα μετέχουν και συγκροτήματα που ήρθαν στις φετινές ακροάσεις.

Tο Schoolwave 2012 θα πραγματοποιηθεί στις 6-7-8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων. Επιστροφή στα γρασίδια, στους βράχους και στη σκόνη που θα σηκώνει το πιτ! Laughing 

Δείτε παρακάτω τα 21 μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave 2012.

 

Photos

Partners

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

CONTACT

Δημιουργική Ομάδα Schooligans

 

PHONES

tel: (+30) 216 700 3325 (εσωτ.304)

fax: (+30) 216 700 3326

 

OFFICE ADDRESS

Ρομάντσο, Γραφείο 304

Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

Τ.Κ. 105 52