5•6•7 Ιουλίου - Θέατρο Βράχων

Schoolwave 2013

Lineup

DAY 1

Παρασκευή 5 Ιουλίου
Alternative Rock/Post Rock
Αθήνα
Ινδιάνικο Ροκ
Πάτρα
Punk Rock
Αθήνα
Ρεμπέτικο
Αθήνα
Metalcore
Αγρίνιο
Heavy Metal
Ηράκλειο
Prog-Rock
Αθήνα
Καλιφορνέζικο Punk Rock
Θεσσαλονίκη
Groovy Rock N Rolla
Αθήνα

DAY 2

Σάββατο 6 Ιουλίου
Pop/ Punk
Πειραιάς
Alternative Hip-Hop /Rock
Ιεράπετρα
Alternative Rock/Pop
Θεσσαλονίκη
Alternative Rock/ Post Grunge
Αθήνα
Post Punk/Alternative Rock
Αθήνα
Thrash Metal
Αθήνα
Bastard rock
Αθήνα
New Wave/ Metal
Αθήνα
Death Metal / Core
Θεσσαλονίκη

DAY 3

Κυριακή 7 Ιουλίου
Acoustic Pop
Κατερίνη
Punkoreggaehiphop
Ιωάννινα
Metalcore / Deathcore
Αθήνα
Metalcore
Αθήνα
Outsider
Αθήνα
Electrocore/Dubstep/D'n'B
Θεσσαλονίκη
Synth Rock
Αθήνα
Μπάντζι
Θεσσαλονίκη
Groovy Reggae
Αθήνα

Location

ΘΕΑΤΡΟ
ΒΡΑΧΩΝ

ABOUT SCHOOLWAVE

Το Schoolwave είναι ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα. Νέοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη έρχονται για να παίξουν τη μουσική τους πάνω σε μια τεράστια σκηνή μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Για τρεις μέρες είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα έργο που γράφουνε οι ίδιοι και όχι οι μεγάλοι γι' αυτούς.

Κάθε καλοκαίρι στις αρχές Ιουλίου.

Τα πρώτα τρία χρόνια έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τα επόμενα χρόνια στο Θέατρο Βράχων των Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού, με εξαίρεση το 2011 και το 2014 που έγινε στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Το 2017 το Schoolwave έγινε για πρώτη φορά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δημιουργική Ομάδα Schooligans».

Δεν είναι ένας αλλά πολλοί: Ένα φεστιβάλ χωρίς βραβεία και ανταγωνισμούς. Ένα live σε μια μεγάλη σκηνή με τον πιο άρτιο τεχνικό εξοπλισμό. Μια ευκαιρία να ξεφύγουν τα παιδιά από την πλήξη του σχολείου. Μια αφορμή να βρεθούν μαζί. Με δυο λόγια, μια μεγάλη μαθητική και φοιτητική γιορτή λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές (ή το καλοκαιρινό φροντιστήριο...).

Εκτός από τη μουσική, στους χώρους του φεστιβάλ πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις όπως: skate, bmx, graffiti, breakdance, parkour, video games, εκθέσεις μαθητικής φωτογραφίας και κόμικς κ.ά.

Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και από αυτά επιλέγονται περίπου 25 για να παίξουν στο φεστιβάλ. Την επιλογή κάνουν μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία αποστολής demo και live ακροάσεων, άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο της μουσικής, όπως ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, ο μουσικός παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο ντράμερ Σεραφείμ Γιαννακόπουλος και οι τραγουδοποιοί Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Αλέξης Ιωάννου (The Burger Project), Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy).

Κάθε χρόνο στηρίζουν με την παρουσία τους τον θεσμό του Schoolwave, παίζοντας ως guests, γνωστοί καλλιτέχνες. Στα 14 χρόνια του φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί οι: Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Mary and the Boy, Φοίβος Δεληβοριάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιάννης Χαρούλης, Κωστής Μαραβέγιας, Active Member, Ρόδες, Raining Pleasure, Locomondo, Monika, Firewind, Septic Flesh, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Planet of Zeus, Tardive Dyskinesia, The Burger Project, Imam Baildi και οι Word of Mouth.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το 9o Schoolwave θα γίνει τον Ιούλιο του 2013, λίγο μετά τις εξετάσεις. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, από τα οποία θα επιλεγούν 18 μαθητικά και 6 φοιτητικά για να παίξουν στο φεστιβάλ. Όπως κάθε χρόνο θα προσκληθούν και συγκροτήματα από το εξωτερικό.

Μια πρώτη επιλογή των συγκροτημάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή (κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 συγκροτήματα) θα γίνει μέσα από δύο τραγούδιαπου πρέπει να στείλει κάθε συγκρότημα ηλεκτρονικά μέχρι και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013.

Την ακρόαση των demo και την επιλογή των συγκροτημάτων θα κάνει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα. Την επιλογή στο Schoolwave 2012 έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), ο Γιώργος Κουμεντάκης (συνθέτης), ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Βασιλικός (Raining Pleasure), ο Σάκης(Rotting Christ), ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans) και ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy). 

Τα συγκροτήματα που θα προεπιλεγούν θα έρθουν για live ακροάσεις στην Αθήνα τον Απρίλιο (πιθανότατα Μεγάλη Δευτέρα 29/4 και Μεγάλη Τρίτη 30/4), απ' τις οποίες θα προκύψουν τα συγκροτήματα που θα παίξουν τελικά στο φεστιβάλ.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
 
 

1) Όλα τα μέλη του γκρουπ πρέπει να είναι μαθητές. Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα που δεν είναι μαθητές, υπό δυο προϋποθέσεις:

α) τα μέλη που δεν είναι μαθητές πρέπει να είναι μέχρι 21 χρονών τον Ιούλιο 2013 [Δηλαδή να έχουν ημερομηνία γέννησης μετά από 1/8/1991]

β) τα μέλη που δεν είναι μαθητές δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από τους μαθητές. Δεν μπορεί δηλαδή ένα συγκρότημα να αποτελείται από 2 μέλη που δεν είναι μαθητές και μόνο 1 μέλος που είναι μαθητής.

2) Η ηχογράφηση των τραγουδιών μπορεί να γίνει με όποιο τρόπο διαθέτετε. Η κριτική επιτροπή γνωρίζει τα προβλήματα ηχογράφησης (τεχνικά και οικονομικά) που αντιμετωπίζουν αρκετά μαθητικά συγκροτήματα και δεν λαμβάνει υπόψιν της την ποιότητα της ηχογράφησης. Προσπαθήστε μόνο ο ήχος να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται. Προσοχή: Δεν επιτρέπεται η επεξεργασία της ηχογράφησης (editing, overdubbing...). Πρέπει αυτό που ακούγεται στο demo, να είστε σε θέση να το αναπαράγετε πάνω στη σκηνή.

 

3) Επιτρέπεται η συμμετοχή κάποιου σε πολλά συγκροτήματα, αρκεί τα συγκροτήματα στα οποία μετέχει να μην έχουν πάνω από δύο κοινά μέλη.

4) Όσα συγκροτήματα έλαβαν μέρος στα προηγούμενα Schoolwave, μπορούν να ξανασυμμετάσχουν, εφόσον πληρούν τους παραπάνω όρους.

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

1) Τα μέλη του συγκροτήματος πρέπει να είναι νέοι μέχρι 25 χρονών, τον Ιούλιο του 2013 [Δηλαδή να έχουν ημερομηνία γέννησης μετά από 1/8/1987]. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι φοιτητές.

2) Η ηχογράφηση των τραγουδιών μπορεί να γίνει με όποιο τρόπο διαθέτετε. Η κριτική επιτροπή γνωρίζει τα προβλήματα ηχογράφησης (τεχνικά και οικονομικά) που αντιμετωπίζουν αρκετά συγκροτήματα και δεν λαμβάνει υπόψιν της την ποιότητα της ηχογράφησης. Προσπαθήστε μόνο ο ήχος να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται. Προσοχή: Δεν επιτρέπεται η επεξεργασία της ηχογράφησης (editing, overdubbing...). Πρέπει αυτό που ακούγεται στο demo, να είστε σε θέση να το αναπαράγετε πάνω στη σκηνή.

3) Επιτρέπεται η συμμετοχή κάποιου σε πολλά συγκροτήματα, αρκεί τα συγκροτήματα στα οποία μετέχει να μην έχουν πάνω από δύο κοινά μέλη.

ΤΑ 260 DEMOS ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2013

Μεγαλύτερη απ' όλες τις προηγούμενες χρονιές ήταν φέτος η συμμετοχή για το Schoolwave 2013. Τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή έφτασαν τα 260 (123 μαθητικά και 137 φοιτητικά). Η τόσο μεγάλη ανταπόκριση των φοιτητικών συγκροτημάτων δημιουργεί την ανάγκη να αυξηθούν οι θέσεις τους στο φεστιβάλ. Οριστική ανακοίνωση θα βγει μετά τις ακροάσεις τον Απρίλιο.

0.jpgΠαρακαλούμε τα συγκροτήματα να τσεκάρετε τη λίστα για να βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνεται και το συγκρότημά σας. Αν λείπει από τη λίστα, στείλτε άμεσα mail στο schoolwavedemos@gmail.com.

0.jpgΔιευκρινίζουμε ότι στην παρακάτω λίστα έχουν μπει όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν ελεγχθει για το αν τηρούν τους όρους συμμετοχής ή όχι. Ο έλεγχος αυτός θα γίνει αργότερα. 

ΤΑ 84 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2013

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2013 επιλέχτηκαν τελικά 84 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από τα 260 που δήλωσαν συμμετοχή από όλη την Ελλάδα. 

0.jpgΤην επιλογή των συγκροτημάτων για το Schoolwave 2013 κάνουν οι Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Vassilikos(τραγουδοποιός), ο Σάκης (Rotting Christ), ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans) και ο Κωστής Μαραβέγιας (τραγουδοποιός).

0.jpgΟι φετινές ακροάσεις θα γίνουν τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη (29 και 30 Απριλίου) στην Αθήνα, στο Bios  (Πειραιώς 84 - 5 λεπτά περπάτημα από ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή. 0.jpgΤα συγκροτήματα που επιλέχτηκαν θα λάβουν mail με οδηγίες μέχρι την Τετάρτη 10 Απριλίου.

0.jpgΔείτε παρακάτω τη λίστα με τα 84 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2013.

 

ΤΑ 84 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2013

Επιλέχθηκαν τα 27 συγκροτήματα (15 μαθητικά και 12 φοιτητικά) που θα παίξουν στο SCHOOLWAVE 2013.  Η επιλογή φέτος ήταν πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα για τα φοιτητικά συγκροτήματα, καθώς το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό.

Την επιλογή έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Σάκης (Rotting Christ), ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και ο Κωστής Μαραβέγιας (τραγουδοποιός). 

Εκτός από τα 27 συγκροτήματα που επιλέχθηκαν, υπάρχουν και τέσσερα αναπληρωματικά συγκροτήματα σε περίπτωση που δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συμμετοχή κάποιου από τα 27. Τα ονόματα των αναπληρωματικών δεν θα ανακοινωθούν παρά μόνο αν χρειαστεί.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στις ακροάσεις.  Στα χειμωνιάτικα live που γίνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα καθώς και στο "Schoolwave on tour" που θα γίνει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα μετέχουν και συγκροτήματα που ήρθαν στις φετινές ακροάσεις.

Δείτε παρακάτω τα 27 συγκροτήματα που θα ανέβουν στη σκηνή του Schoolwave 2013 στις 5-6-7 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.

Photos

Partners

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

CONTACT

Δημιουργική Ομάδα Schooligans

 

PHONES

tel: (+30) 216 700 3325 (εσωτ.304)

fax: (+30) 216 700 3326

 

OFFICE ADDRESS

Ρομάντσο, Γραφείο 304

Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

Τ.Κ. 105 52