9•10•11 Ιουλίου - Θέατρο Βράχων

Schoolwave 2015

Lineup

DAY 1

Πέμπτη 9 Ιουλίου
Pirate Punk
Αθήνα
Rap
Αθήνα
Alternative Pop/ Rock
Αθήνα
Metal
Αθήνα
Punk
Θεσσαλονίκη
Κάφρικο Punk
Αθήνα
Blues Rock
Αθήνα
Electro/ Nu Metal
Πειραιάς

DAY 2

Παρασκευή 10 Ιουλίου
Rock
Πειραιάς
Alternative/Grunge
Αθήνα
Dubstep/ Electrocore
Αθήνα
Post/Grunge
Αθήνα
Metalcore
Θεσσαλονίκη
Doom Rock n' Roll
Χανιά
Progressive Metal/ Fusion
Πειραιάς
Progressive Ρεμπέτικο
Πάτρα

DAY 3

Σάββατο 11 Ιουλίου
Απροσδιόριστο
Καρδίτσα
Indie Rock
Αθήνα
Pop/ Punk
Πειραιάς
Alternative Metal
Αθήνα
Thrash/ Death Metal
Θεσσαλονίκη
Thrash / Death Metal
Θεσσαλονίκη
Thrash Metal
Αθήνα
Alternative / Indie
Αθήνα

Tickets

Ημερήσιο
5€
Τριήμερο
10€

Η προπώληση όλων των εισιτηρίων (μονοήμερα και τριημέρου) γίνεται στα παρακάτω 5 σημεία

Side Events

"Κοσμήματα από σκουπίδια"
Τουρνουά Tichu + Τουρνουά Jungle Speed + more

Location

ΘΕΑΤΡΟ
ΒΡΑΧΩΝ

ABOUT SCHOOLWAVE

Το Schoolwave είναι ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα. Νέοι απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη έρχονται για να παίξουν τη μουσική τους πάνω σε μια τεράστια σκηνή μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Για τρεις μέρες είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα έργο που γράφουνε οι ίδιοι και όχι οι μεγάλοι γι' αυτούς.

Κάθε καλοκαίρι στις αρχές Ιουλίου.

Τα πρώτα τρία χρόνια έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και τα επόμενα χρόνια στο Θέατρο Βράχων των Δήμων Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού, με εξαίρεση το 2011 και το 2014 που έγινε στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Το 2017 το Schoolwave έγινε για πρώτη φορά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δημιουργική Ομάδα Schooligans».

Δεν είναι ένας αλλά πολλοί: Ένα φεστιβάλ χωρίς βραβεία και ανταγωνισμούς. Ένα live σε μια μεγάλη σκηνή με τον πιο άρτιο τεχνικό εξοπλισμό. Μια ευκαιρία να ξεφύγουν τα παιδιά από την πλήξη του σχολείου. Μια αφορμή να βρεθούν μαζί. Με δυο λόγια, μια μεγάλη μαθητική και φοιτητική γιορτή λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές (ή το καλοκαιρινό φροντιστήριο...).

Εκτός από τη μουσική, στους χώρους του φεστιβάλ πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις όπως: skate, bmx, graffiti, breakdance, parkour, video games, εκθέσεις μαθητικής φωτογραφίας και κόμικς κ.ά.

Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και από αυτά επιλέγονται περίπου 25 για να παίξουν στο φεστιβάλ. Την επιλογή κάνουν μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία αποστολής demo και live ακροάσεων, άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο της μουσικής, όπως ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός και Γιώργος Κουμεντάκης, ο μουσικός παραγωγός Χρυσόστομος Μουράτογλου, ο ντράμερ Σεραφείμ Γιαννακόπουλος και οι τραγουδοποιοί Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς, Κωστής Μαραβέγιας, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Αλέξης Ιωάννου (The Burger Project), Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy).

Κάθε χρόνο στηρίζουν με την παρουσία τους τον θεσμό του Schoolwave, παίζοντας ως guests, γνωστοί καλλιτέχνες. Στα 14 χρόνια του φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί οι: Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Mary and the Boy, Φοίβος Δεληβοριάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιάννης Χαρούλης, Κωστής Μαραβέγιας, Active Member, Ρόδες, Raining Pleasure, Locomondo, Monika, Firewind, Septic Flesh, Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Planet of Zeus, Tardive Dyskinesia, The Burger Project, Imam Baildi και οι Word of Mouth.

Το 11o Schoolwave θα γίνει αρχές Ιουλίου του 2015, λίγο μετά τις εξετάσεις. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, από τα οποία θα επιλεγούν περίπου 25 για να παίξουν στο φεστιβάλ. Όπως κάθε χρόνο θα προσκληθούν και συγκροτήματα από το εξωτερικό.

Μια πρώτη επιλογή των συγκροτημάτων που θα δηλώσουν συμμετοχή (κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 250 συγκροτήματα) θα γίνει μέσα από δύο τραγούδιαπου πρέπει να στείλει κάθε συγκρότημα ηλεκτρονικά μέχρι και την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 (σ.σ. δόθηκε παράταση 8 ημερών από την αρχική προθεσμία 16/02/2015).

 

Την ακρόαση των demo και την επιλογή των συγκροτημάτων θα κάνει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα. Την επιλογή στο Schoolwave 2014 έκαναν Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Γιώργος Κουμεντάκης (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Σάκης Τόλης(Rotting Christ), Φοίβος Δεληβοριάς (τραγουδοποιός), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans) 

Τα συγκροτήματα που θα προεπιλεγούν από τα demo θα έρθουν για live ακροάσεις στην Αθήνα, από τις οποίες θα επιλεγούν αυτά που θα παίξουν τελικά στο φεστιβάλ. Οι ακροάσεις θα γίνουν τον Απρίλιο του 2015.

 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

1) Όλα τα μέλη του γκρουπ πρέπει να είναι μαθητές. Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα που δεν είναι μαθητές, υπό δυο προϋποθέσεις:

α) πρέπει να είναι μέχρι 21 χρονών τον Ιούλιο 2015 [Δηλαδή να έχουν ημερομηνία γέννησης μετά από 1/8/1993]

β) δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από τους μαθητές. Δεν μπορεί δηλαδή ένα συγκρότημα να αποτελείται από 2 μέλη που δεν είναι μαθητές και μόνο 1 μέλος που είναι μαθητής.

2) Η ηχογράφηση των τραγουδιών μπορεί να γίνει με όποιο τρόπο διαθέτετε. Η κριτική επιτροπή γνωρίζει τα προβλήματα ηχογράφησης (τεχνικά και οικονομικά) που αντιμετωπίζουν αρκετά μαθητικά συγκροτήματα και δεν λαμβάνει υπόψιν της την ποιότητα της ηχογράφησης. Προσπαθήστε μόνο ο ήχος να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται. 

 

3) Επιτρέπεται η συμμετοχή κάποιου σε πολλά συγκροτήματα, αρκεί τα συγκροτήματα στα οποία μετέχει να μην έχουν πάνω από δύο κοινά μέλη.

4) Όσα συγκροτήματα έλαβαν μέρος στα προηγούμενα Schoolwave, μπορούν να ξανασυμμετάσχουν, εφόσον πληρούν τους παραπάνω όρους.

 ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

 1) Τα μέλη του συγκροτήματος πρέπει να είναι νέοι μέχρι 25 χρονών, τον Ιούλιο του 2015 [Δηλαδή να έχουν ημερομηνία γέννησης μετά από 1/8/1989]. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι φοιτητές.

2) Η ηχογράφηση των τραγουδιών μπορεί να γίνει με όποιο τρόπο μπορείτε. Η κριτική επιτροπή γνωρίζει τα προβλήματα ηχογράφησης (τεχνικά και οικονομικά) που αντιμετωπίζουν αρκετά συγκροτήματα και δεν λαμβάνει υπόψιν της την ποιότητα της ηχογράφησης. Προσπαθήστε μόνο ο ήχος να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται.

3) Επιτρέπεται η συμμετοχή κάποιου σε πολλά συγκροτήματα, αρκεί τα συγκροτήματα στα οποία μετέχει να μην έχουν πάνω από δύο κοινά μέλη.

4) Όσα συγκροτήματα έλαβαν μέρος στα προηγούμενα Schoolwave, μπορούν να ξανασυμμετάσχουν, εφόσον πληρούν τους παραπάνω όρους.

Συνολικά 138 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή για το Schoolwave 2015

Παρακαλούμε όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή να τσεκάρουν την παρακάτω λίστα για να βεβαιωθούν ότι έχουν συμπεριληφθεί. Αν το όνομα του συγκροτήματος λείπει από τη λίστα ή έχει κάποια σημείωση, επικοινωνήστε άμεσα με το schoolwavedemos@gmail.com.

Διευκρινίζουμε ότι στην παρακάτω λίστα έχουν μπει όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν ελεγχθεί για το αν τηρούν τους όρους συμμετοχής ή όχι. Ο έλεγχος αυτός θα γίνει σε επόμενη φάση. 

TA 76 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ LIVE ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ TOY SCHOOLWAVE 2015

Για τις ακροάσεις του Schoolwave 2015 επιλέχτηκαν 76 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από τα 138 που δήλωσαν συμμετοχή από όλη την Ελλάδα. 

Την επιλογή των συγκροτημάτων του Schoolwave 2015 κάνουν ο Νίκος Κυπουργός, ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Σάκης Τόλης (Rotting Christ), ο Φοίβος Δεληβοριάς(τραγουδοποιός), ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλoς (Planet of Zeus), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans). 

Οι ακροάσεις θα γίνουν την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Απριλίου στο PROVA Music Studios (Κωνσταντινουπόλεως 56, 17778, Ταύρος, 50μ από τη στάση "Ταύρος" του Προαστιακού). 

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή. Τα συγκροτήματα που επιλέχτηκαν για τις ακροάσεις θα λάβουν mail με οδηγίες μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου. 

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα 76 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα των ακροάσεων του Schoolwave 2015. 

 

TA 23 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ TOY SCHOOLWAVE 2015

Επιλέχθηκαν τα 23 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα παίξουν στο Schoolwave 2015. Η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα ανάμεσα στα φοιτητικά συγκροτήματα, όπου το επίπεδο ήταν και φέτος πολύ υψηλό. 

Την επιλογή έκαναν οι: Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus), Φοίβος Δεληβοριάς (τραγουδοποιός), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός), Vassilikos (τραγουδοποιός) και Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans. 

Στη διαδικασία της επιλογής δεν συμμετείχαν 13 από τα 76 συγκροτήματα των ακροάσεων, είτε επειδή δεν μπόρεσαν τελικά να παρευρεθούν είτε επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τους όρους συμμετοχής. 

Εκτός από τα 23 συγκροτήματα που επιλέχθηκαν, υπάρχουν και τέσσερα αναπληρωματικά συγκροτήματα σε περίπτωση που δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συμμετοχή κάποιου από τα 23. Τα ονόματα των αναπληρωματικών δεν θα ανακοινωθούν παρά μόνο αν χρειαστεί. 

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στις ακροάσεις. Στα χειμωνιάτικα live που γίνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα καθώς και στο "Schoolwave on tour" που θα γίνει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα μετέχουν και συγκροτήματα των ακροάσεων.

Photos

Partners

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΔΩΡΕΑ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

CONTACT

Δημιουργική Ομάδα Schooligans

 

PHONES

tel: (+30) 216 700 3325 (εσωτ.304)

fax: (+30) 216 700 3326

 

OFFICE ADDRESS

Ρομάντσο, Γραφείο 304

Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

Τ.Κ. 105 52