Schoolwave Rewind

Date/

30 30

Κυριακή

Ιουνίου

Ιουν.

2019

Doors Open: 21:30

Coming in:

Location/

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 17674

Δείτε το χάρτη

Schoolwave Rewind

by Schoolwave Festival, 30 Ιουνίου 2019

Λίγο πριν το Schoolwave 2019, έρχεται το Schoolwave Rewind, μία συναυλία από συγκροτήματα και μουσικούς που πέρασαν ως μαθητές από το φεστιβάλ Schoolwave και επιστρέφουν ως «απόφοιτοι».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Ιουνίου στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival.

Οι «απόφοιτοι» είναι ο Απόλλων Ρέτσος (από τους Musica Ficta), η Δανάη Νίλσεν  (από τους Rosebleed) και οι Astrarot.

Ο Απόλλων θα παρουσιάσει σε ακουστική εκτέλεση τραγούδια του εμπνευσμένα από τα αλλόκοτα πλάσματα που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες του Αμερικανού σκηνοθέτη Tim Burton. Η Δανάη, αν και μόνη πάνω στη σκηνή, θα δημιουργήσει το δικό της ηχητικό σύμπαν, χρησιμοποιώντας samples, λούπες, κουδουνάκια, μπουκάλια και παραμορφωμένες φωνές. Τέλος, οι Astrarot θα παρουσιάσουν τις απρόσμενες metal διασκευές τους πάνω σε τραγούδια από τα “Reflections” του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Ο Απόλλων Ρέτσος είναι συνθέτης και τραγουδιστής. Ως μαθητής συμμετείχε τρεις φορές στο Schoolwave με το συγκρότημά του Musica Ficta. Έχει ανοίξει συναυλίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Φοίβου Δεληβοριά και των Mary and the Boy, ενώ έχει γράψει μουσική για τις παραστάσεις Wonderland στο Θέατρο Παλλάς (2010), Τίτος Ανδρόνικος στο Εθνικό Θέατρο (2011), καθώς και για παιδικές παραστάσεις του Θεάτρου Ακροπόλ και του Θεάτρου Badminton (2011-2014). Το 2015 έγραψε έναν κύκλο τραγουδιών πάνω σε ποιήματα του σκηνοθέτη Tim Burton από το βιβλίο The Melancholy Death of Oyster Boy and other stories. Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει τις σπουδές του στη σύνθεση στο πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου.

Η Δανάη Νίλσεν είναι μουσικός, κατάγεται από την Κοπεγχάγη της Δανίας, ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως γραφίστρια. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου και αρμονίας και το 2004 μαζί με τέσσερις φίλους από το σχολείο δημιουργούν το πρώτο τους συγκρότημα τους Rosebleed. Το 2006 εμφανίζονται στο Schoolwave σε ηλικία 17 χρονών και το 2007 υπογράφουν στη Sony Music, με την οποία κυκλοφορούν ένα EP (Stories) και ένα άλμπουμ (White Balloons). Το 2014 οι Rosebleed, λίγο πριν διαλυθούν, δίνουν το τελευταίο τους live ως guest band στο επετειακό Schoolwave. Η Δανάη συνθέτει τη δική της μουσική, κυρίως σε αγγλόφωνο στίχο, λίγο ελληνικό αλλά και δανέζικο. Συχνά συνδυάζει samples ήχων που ηχογραφεί (πόλη, βουνό, σπίτι, θάλασσα) δημιουργώντας ρυθμικά μοτίβα. Χτίζει μελωδίες με φωνές που συνοδεύονται από ζεστούς ήχους synthesizer και στη συνέχεια λουπάρει μέρη τους. Χρησιμοποιεί διαφόρων ειδών μουσικά όργανα και αντικείμενα, για να δημιουργήσει ήχους.

Οι Astrarot ξεκίνησαν το 2008 στη Θεσσαλονίκη ως μαθητική metal μπάντα. Το 2015 μετά από αλλαγές στα μέλη τους εμπλούτισαν τον ήχο τους με στοιχεία από την metalcore και την ηλεκτρονική μουσική. Έχουν υιοθετήσει μια D.I.Y (Do It Yourself) λογική, κάνοντας μόνοι τους την παραγωγή των κομματιών και των video clips. Ως τώρα έχουν κυκλοφορήσει 3 singles και ένα album με τίτλο “We Can’t Win”. Παράλληλα έχουν δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το 2018 συμμετείχαν στο Schoolwave Festival, το οποίο τους βοήθησε να προωθήσουν τη μουσική τους με αποκορύφωμα την συμμετοχή τους στο αφιέρωμα «Χρόνια πολλά κύριε Χατζιδάκι» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου παρουσίασαν διασκευές από τη συλλογή “Reflections” του Μάνου Χατζιδάκι. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουν νέο υλικό και νέες συναυλίες. Το μότο της μπάντας είναι: «Αν δεν παλέψεις για τον εαυτό σου, δεν θα ασχοληθεί ποτέ κανείς με την πάρτη σου»

 

Το Schoolwave είναι ένα μουσικό φεστιβάλ μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων που πραγματοποιείται από το 2005 στην Αθήνα. Η φιλοσοφία του είναι να αντιμετωπίζει τα παιδιά ως καλλιτέχνες και όχι ως «πιτσιρίκια». Γι’ αυτό και τους παρέχει μια μεγάλη σκηνή, έναν άρτιο εξοπλισμό και ένα επιτελείο από άριστους επαγγελματίες. Χάρη σε αυτή τη φιλοσοφία καθιερώθηκε ως το σημαντικότερο νεανικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, προσελκύοντας χιλιάδες νέους ανθρώπους κάθε χρόνο.

Φωτ: Δημήτρης Σακαλάκης
Share this!
Φωτ: Δημήτρης Σακαλάκης
Share this!
Φωτ: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος
Share this!
Φωτ: Ανδρέας Σιμόπουλος
Share this!
Φωτ: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος
Share this!
Φωτ: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος
Share this!
Φωτ: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος
Share this!
Φωτ: Δημήτρης Σακαλάκης
Share this!
Φωτ: Δημήτρης Σακαλάκης
Share this!
Φωτ: Δημήτρης Σακαλάκης
Share this!
#<Photo::ActiveRecord_Relation:0x00007fb35c508180>

Δημοσιεύματα