Schoolwave @ Μέγαρο Μουσικής

Date/

17 17

Παρασκευή

Σεπτεμβρίου

Σεπ.

2010

Doors Open: 21:00

Coming in:

Location/

Μέγαρο Μουσικής

Schoolwave @ Μέγαρο Μουσικής

by Schoolwave Festival, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το Schoolwave στο Μέγαρο


"Ρε συ, δεν το φανταζόμουν έτσι το Μέγαρο!", έλεγε στην παρέα του ένας 16χρονος ξαπλωμένος στο γρασίδι. Ήταν ένας από τους 1500 που βρέθηκαν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για να παρακολουθήσουν τη συναυλία τριών Schoolwave συγκροτημάτων.
Η συναυλία ήταν το αποτέλεσμα μιας απροσδόκητης συνεργασίας: του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τους Schooligans, διοργανωτές του Schoolwave εδώ και 6 χρόνια. "Χαίρομαι πολύ που το Μέγαρο κάνει αυτό το άνοιγμα", είπε ο Χρήστος Ιωαννίδης από τους Schooligans. "Εμείς κερδίζουμε από το κύρος του και εκείνο από τη φρεσκάδα του Schoolwave". Πολλά παιδιά ήρθαν στο Μέγαρο για πρώτη φορά. Ως τότε ήταν για αυτά μία στάση Μετρό κοντά στο Σύνταγμα.
Το Schoolwave στο Μέγαρο εκπροσώπησαν οι Blue Jazz Fiction (έξι κορίτσια από το Βόλο με σαξόφωνα και καχόν), οι Rosebleed (μόλις 20 χρόνων αλλά ήδη με δίσκο και support σε συναυλίες του Santana και των Hooverphonic) και οι Musica Ficta (των οποίων ο τραγουδιστής και συνθέτης, Απόλλων Ρέτσος, έγραψε φέτος τη μουσική για τα θεατρικά έργα "Wonderland" στο Παλλάς και "Τίτος Ανδρόνικος" του Σέξπηρ στο Εθνικό).
"Να το ξανακάνουμε και του χρόνου!", είπε στη διάρκεια της συναυλίας ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος.