Γυμνασμένα Κορμιά

Θεσσαλονίκη Alternative

Schoolwave Reunion 2019 2018

Bio

Alternative rock μπάντα από την Θεσσαλονίκη. Ξεκινήσαν το 2017 και από τότε μέχρι σήμερα η μουσική τους μεταβάλλεται χρόνο με το χρόνο. Το μόνο που παραμένει σταθερό είναι ο ελληνικός στίχος.

Σεπτέμβριος 2021

Schoolwave Reunion LIVE
Γυμνασμένα Κορμιά - Άνοιξε τα μάτια σου LIVE @ SCHOOLWAVE REUNION

Identity

Σχολεία/Σχολές
1ο Γυμνάσιο Πανοράματος Μουσικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
Θαυμάζουν

Sonic Youth, Red Hot Chili Peppers, Χάσμα, Γκούλαγκ («γιατί παίζουν το παλιό γαμάτο punk»), Ξύλινα Σπαθιά, Τρύπες, Γιάννη Αγγελάκα, Vodka Juniors, 63 High.

Δεν αντέχουν

«Τους αποκλειστικούς και τους μονόχνωτους, αυτούς δηλαδή που ακούνε μόνο ένα είδος μουσικής και θεωρούν ότι μόνο αυτό είναι καλό. Εμείς παλιά αυτό κάναμε. Τώρα, για πλάκα, ακόμα και Καρρά μπορεί να ακούσουμε!»

Αγαπημένες Schoolwave μπάντες
Αγαπημένος στίχος/μότο
«Αδυνάτισες και με παράτησες» (στίχος της Ελβίρας Δαγιόγλου)
Με δικά τους λόγια

• Το όνομα της μπάντας βγήκε σαν αστείο. Μας το είχε προτείνει ο Χάμπος, ο τραγουδιστής μας, όταν ήταν πολύ χοντρός. Μην τον βλέπετε τώρα!

• Χάμπος: Πέρυσι είχα φτάσει σε σημείο που ήμουν 102 κιλά. Και είπα «δεν πάει άλλο»! Πέρα από το αισθητικό, ήξερα ότι θα έχω προβλήματα με την υγεία μου, όντας παιδί δύο γονέων που είχαν κι αυτοί τέτοια προβλήματα. Μπήκα λοιπόν σε μία διαδικασία με διατροφολόγο, το πάλεψα και πια ζυγίζω 76 κιλά, που είναι τα κανονικά μου, ας πούμε. Το κακό είναι ότι χάλασα το concept του ονόματος! 

• Όταν ήταν να βγουν τα αποτελέσματα για το Schoolwave, ήμασταν όλοι στο Facebook και περιμέναμε. Και ξαφνικά ο Βασίλης, που έκανε συνέχεια scroll, μας στέλνει μήνυμα «Σε ένα λεπτό βγαίνουν!». Αυτό το ένα λεπτό ήταν το μεγαλύτερο ένα λεπτό της ζωής μας!

• Θαυμάζουμε τους καλλιτέχνες του δρόμου, τον επιστάτη του σχολείου μας και τον κύριο που φτιάχνει κρέπες στο Navarino (κρεπερί στη Θεσσαλονίκη). Αγαπάει πραγματικά τη δουλειά του, είναι χαρούμενος, κάνει αστεία και διασκεδάζει τον κόσμο – δεν είναι μουντρούχος.
 

Σχολεία/Σχολές
Μουσικό Λύκειο Θεσσαλονίκης 1ο ΓΕΛ Πανοράματος
Θαυμάζουν

Sonic Youth («περίεργα κουρδίσματα»), Red Hot Chilli Peppers, Χάσμα («έχουν καταφέρει να αναμείξουν δύο είδη μουσικής που εμείς αγαπάμε πολύ, το funk με το punk»), Γκούλαγκ («Παλιό γαμάτο punk»), Fundracar, Ορφέα Περίδη, Χρήστο Θηβαίο

Δεν αντέχουν

Πάολα («...και ό,τι εκπροσωπεί»), Sin Boy («αφού... δεν είναι μαμά»)

Αγαπημένες Schoolwave μπάντες
Αγαπημένος στίχος/μότο
«Κλάιν μάιν πουτς»
Με δικά τους λόγια
  • Η περσινή μας εμπειρία στο Schoolwave μάς άφησε πάνω από όλα φίλους - από τις άλλες μπάντες, το κοινό, τους εθελοντές. Είναι μαγικό αυτό. Συναντάς ανθρώπους και μέσα σε 5 λεπτά κάνεις μαζί τους πράγματα που θα έκανες μόνο αν τους ήξερες 10 χρόνια.
     
  • Φέτος έχουμε ένα νέο μέλος στη μπάντα. Σκεφτόμασταν πόσο ωραία θα ταίριαζε ένα πνευστό στα κομμάτια μας και φωνάξαμε ένα παιδί που παίζει τρομπέτα και τον ξέραμε από το σχολείο. Κάναμε μια πρόβα και δοκιμάσαμε να γράψουμε ένα κομμάτι. Πήγε τόσο καλά, που όχι μόνο τον κρατήσαμε, αλλά άλλαξε λίγο και τη μουσική μας κατεύθυνση. Πήγαμε λίγο προς το ska.
     
  • Η ανακύκλωση είναι ηλίθια! Με το να ανακυκλώνεις το πλαστικό και να το χρησιμοποιείς ξανά και ξανά δεν σώζεις κανέναν πλανήτη. Αν δεν καταργηθεί το πλαστικό, το πρόβλημα θα είναι πάντα υπαρκτό.
     
  • Το πιο τρελό μας όνειρο ήταν να παίξουμε με τους Chinese Basement. Δεν θα γίνει ποτέ. Διαλύθηκαν!
     
  • Το πλάσμα που θαυμάζουμε πιο πολύ είναι ο γατόπαρδος. Πιάνει τα 0 – 100 σε 3 δευτερόλεπτα! Ποια Ferrari;
Σχολεία/Σχολές
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 1ο ΓΕΛ Πανοράματος Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Θαυμάζουν

Sonic Youth («περίεργα κουρδίσματα»), Red Hot Chilli Peppers, Βητα Πεις , Idles («σπάνε την τοξική αρρενωπότητα»), Led Zeppelin, Θανάσης Παπακωνσταντίνου («καταλαβαίνεις την διαχρονικότητα ενός καλλιτέχνη όταν στις συναυλίες του συναντάς ανθρώπους κάθε ηλικίας»).

Δεν αντέχουν

«Γενικά δεν μας αρέσει να στοχοποιούμε καλλιτέχνες, προσπαθούμε να σεβόμαστε κάθε είδος, αλλά υπάρχει και κάτι που όντως δεν αντέχουμε…την τρομπέτα στις ηχογραφήσεις μας. Σκέτο μαρτύριο!»

Αγαπημένες Schoolwave μπάντες
Αγαπημένος στίχος/μότο
Είσαι και λεβέντης είσαι και μ@λ@κας
Με δικά τους λόγια
  • Το Schoolwave για εμάς ήταν ένα όνειρο από το γυμνάσιο και κύριο θέμα συζήτησης στην βόλτα, στο σχολείο, στο τηλέφωνο. Όταν επιτέλους συνέβη, ανεβήκαμε στη σκηνή του,  δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε.
  • Μετά από δυο χρόνια αδράνειας της μπάντας όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ιδανικότερο τρόπο να επανέλθουμε σε αυτές από ένα Schoolwave.
  • Τα Γυμνασμένα Κορμιά δεν ξεκίνησαν με την προοπτική της μπάντας. Από μικροί ήμασταν δεμένοι σαν παρέα, η αγάπη μας για την μουσική έφερε από μόνη της την ιδέα της μπάντας και μας ένωσε ακόμα περισσότερο.
  • Ποτέ κανείς δεν μας έχει ρωτήσει για τις αξίες μας. Αγάπη, ισότητα, αλληλεγγύη και  αδελφοσύνη είναι μερικές από τις αξίες που μας εκφράζουν. Όσο ρομαντικό και να ακούγεται, θέλουμε ν’ αγωνιστούμε για έναν κόσμο δίχως ρατσισμό, φασισμό και καταπίεση όπου όλοι είναι ίσοι μέσα από την διαφορετικότητά τους.

Events

Πολυχώρος WE

3
Ιαν 2020

Schoolwave Salonica

AN club

27
Δεκ 2019

Schoolwave Christmas Party

Temple

2
Μαρ 2019

Schoolwave Carnival

Πολυχώρος WE

28
Δεκ 2018

Schoolwave Salonica

Similar Bands

All Bands

LiE

Alternative Rock/ Post Grunge
Schoolwave 2013

S.E.X. (Small Ended Xenophobic)

Alternative Rock
Schoolwave 2010

GED

Alternative/Grunge
Schoolwave 2015