Γης Μαδιάμ

Γης Μαδιάμ

Σέρρες
Ελληνικό Παραδοσιακό / Έντεχνο
Schoolwave:

Bio

Οι Γης Μαδιάμ (μαθητικό Παραδοσιακό / Έντεχνο συγκρότημα από τις Σέρρες)​ έπαιξαν στη σκηνή του Schoolwave την Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018.

Photos

Identity

2018
Σχολεία/Σχολές: 
4ο Λύκειο Σερρών
Μουσικό Λύκειο Σερρών
Θαυμάζουν: 
Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Κωστή Μαραβέγια («γιατί τα τραγούδια του, αν και απλά, βγάζουν μια αισιοδοξία»), Νίκο Ξυλούρη, Διονύση Σαββόπουλο, Δημήτρη Μητροπάνο, Νίκο Πορτοκάλογλου, Μάνο Χατζιδάκι, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άιντε Ψιλά Ψιλά («πολυφωνικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη»), Πλειάδες («η έμπνευσή μας!»), Queen, Scorpions («παρόλο που εδώ και 200 χρόνια δίνουν την τελευταία τους συναυλία»)
Δεν αντέχουν: 
Snik, TUS, Light, Υποχθόνιο, Οικονομόπουλο, Κιάμο, Αργυρό («αυτά δηλαδή που ακούνε οι  περισσότεροι συνομήλικοί μας… Το θέμα είναι ότι μπαίνουμε κι εμείς από περιέργεια στο Youtube να ακούσουμε αυτό που όλοι ακούνε και αυξάνονται τα views!»)
Αγαπημένες Schoolwave μπάντες: 
Αγαπημένος στίχος/μότο: 
«Να μην ξεχάσουμε τον εαυτό μας να αλλάξουμε παιδιά, πριν αλλάξουμε τον κόσμο αυτό, που δεν αλλάζει τόσο απλά» (στίχος του Κωστή Μαραβέγια)
Με δικά τους λόγια: 

• Είμαστε πέντε κορίτσια από τις Σέρρες, που κάνουν πολυφωνικές διασκευές σε παραδοσιακά κομμάτια από την Ήπειρο, από τη Θράκη, από οπουδήποτε. Πάμε στο Μουσικό Σχολείο, αλλά οι καθηγητές μας δεν παρεμβαίνουν στο συγκρότημα. Κάνουμε ό,τι θέλουμε!

• Οι Σέρρες είναι πολύ μικρή κοινωνία. Το καλό είναι ότι σε ξέρουν όλοι. Το κακό επίσης ότι σε ξέρουν όλοι.

• Το πιο τρελό μας όνειρο είναι μετά από 10 χρόνια να είμαστε ακόμα συγκρότημα. Φίλες σίγουρα θα είμαστε!

• Τα talent shows είναι η εύκολη προβολή. Φτάνεις από το 0 στο 100 απότομα. Τόσο απότομα ποτέ δεν είναι για καλό. Καλύτερα να φτιάξεις το δρόμο μόνος σου και να φτάσεις όπου φτάσεις χάρη στις δικές σου δυνάμεις.

• Στα 17 έχουμε μία αισιοδοξία, ίσως γιατί ακόμα δεν έχουμε βγει στον κόσμο. Οι μεγάλοι μάς φαίνονται πολύ απογοητευμένοι. Εμείς είμαστε ακόμα ανώριμες και αισιόδοξες.

Events

28 Παρασκευή Δεκεμβρίου 2018
Πολυχώρος WE
23 Τρίτη Οκτωβρίου 2018
Εθνική Λυρική Σκηνή (ΚΠΙΣΝ)

Similar Bands

Παραδοσιακά
Schoolwave
Ρεμπέτικο
Schoolwave
Έντεχνο Rock
Schoolwave