Γης Μαδιάμ

Σέρρες Ελληνικό Παραδοσιακό / Έντεχνο

Schoolwave 2019 2018

Bio

Οι Γης Μαδιάμ (φοιτητικό Παραδοσιακό / Έντεχνο συγκρότημα από τις Σέρρες)​ έπαιξαν στη σκηνή του Schoolwave την Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018 και την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019.

Schoolwave 2019 LIVE
Γης Μαδιάμ - Απάνω στην τριανταφυλλιά (Παραδοσιακό Μακεδονίας) LIVE @ SCHOOLWAVE 2019

Identity

Σχολεία/Σχολές
4ο Λύκειο Σερρών Μουσικό Λύκειο Σερρών
Θαυμάζουν

Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Κωστή Μαραβέγια («γιατί τα τραγούδια του, αν και απλά, βγάζουν μια αισιοδοξία»), Νίκο Ξυλούρη, Διονύση Σαββόπουλο, Δημήτρη Μητροπάνο, Νίκο Πορτοκάλογλου, Μάνο Χατζιδάκι, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άιντε Ψιλά Ψιλά («πολυφωνικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη»), Πλειάδες («η έμπνευσή μας!»), Queen, Scorpions («παρόλο που εδώ και 200 χρόνια δίνουν την τελευταία τους συναυλία»)

Δεν αντέχουν

Snik, TUS, Light, Υποχθόνιο, Οικονομόπουλο, Κιάμο, Αργυρό («αυτά δηλαδή που ακούνε οι  περισσότεροι συνομήλικοί μας… Το θέμα είναι ότι μπαίνουμε κι εμείς από περιέργεια στο Youtube να ακούσουμε αυτό που όλοι ακούνε και αυξάνονται τα views!»)

Αγαπημένες Schoolwave μπάντες
Αγαπημένος στίχος/μότο
«Να μην ξεχάσουμε τον εαυτό μας να αλλάξουμε παιδιά, πριν αλλάξουμε τον κόσμο αυτό, που δεν αλλάζει τόσο απλά» (στίχος του Κωστή Μαραβέγια)
Με δικά τους λόγια

• Είμαστε πέντε κορίτσια από τις Σέρρες, που κάνουν πολυφωνικές διασκευές σε παραδοσιακά κομμάτια από την Ήπειρο, από τη Θράκη, από οπουδήποτε. Πάμε στο Μουσικό Σχολείο, αλλά οι καθηγητές μας δεν παρεμβαίνουν στο συγκρότημα. Κάνουμε ό,τι θέλουμε!

• Οι Σέρρες είναι πολύ μικρή κοινωνία. Το καλό είναι ότι σε ξέρουν όλοι. Το κακό επίσης ότι σε ξέρουν όλοι.

• Το πιο τρελό μας όνειρο είναι μετά από 10 χρόνια να είμαστε ακόμα συγκρότημα. Φίλες σίγουρα θα είμαστε!

• Τα talent shows είναι η εύκολη προβολή. Φτάνεις από το 0 στο 100 απότομα. Τόσο απότομα ποτέ δεν είναι για καλό. Καλύτερα να φτιάξεις το δρόμο μόνος σου και να φτάσεις όπου φτάσεις χάρη στις δικές σου δυνάμεις.

• Στα 17 έχουμε μία αισιοδοξία, ίσως γιατί ακόμα δεν έχουμε βγει στον κόσμο. Οι μεγάλοι μάς φαίνονται πολύ απογοητευμένοι. Εμείς είμαστε ακόμα ανώριμες και αισιόδοξες.

Σχολεία/Σχολές
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μουσικό Λύκειο Σερρών Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Θαυμάζουν

Μάνο Χατζιδάκι («Η πραγματική γνωριμία μαζί του έγινε όταν διασκευάσαμε κομμάτια του για το project: Το Schoolwave πάει Λυρική»), Άιντε Ψιλά Ψιλά («παίζουν παραδοσιακά όργανα με ροκ διάθεση»), En Cardia («κρατάνε ζωντανά τα Γκρεκάνικα, τα παραδοσιακά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας»), Villagers of Ioannina City, Θανάση Παπακωνσταντίνου

Δεν αντέχουν

Τους ράπερς της Capital («Πέρυσι ξέραμε να σας πούμε κάποια ονόματα, φέτος δεν τους προφταίνουμε. Φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια!»)

Αγαπημένες Schoolwave μπάντες
Αγαπημένος στίχος/μότο
«Θα τα κάνουμε γης μαδιάμ!»
Με δικά τους λόγια
  • Είμαστε πέντε κορίτσια από τις Σέρρες που σκορπίσαμε λόγω σπουδών. Το συγκρότημα είναι η συγκολλητική μας ουσία.
     
  • Πέρυσι, όταν παίξαμε πρώτη φορά στο Schoolwave, δεν είχαμε βρει εντελώς τον χαρακτήρα μας. Φέτος το ψάξαμε πιο πολύ και στις αρμονίες και στις πολυφωνίες. Α, βάλαμε και τσέλο!
     
  • Άλλο το αντρικό συγκρότημα κι άλλο το γυναικείο! Στο αντρικό βγαίνει ο άλλος στη σκηνή και οι κοπέλες από κάτω τρελαίνονται. Όταν ανεβαίνει μια γυναίκα στη σκηνή, ίσως επειδή δείχνει δυνατή, δεν την πλησιάζουν γιατί τη φοβούνται. Δυστυχώς!
     
  • Δεν συμφωνούμε με το δικαίωμα ψήφου στα 17. Τι πολιτική κρίση να έχεις στα 17 σου όταν πηγαίνεις σχολείο και έχεις πήξει στο διάβασμα; Μαρία: Εγώ δεν ήξερα ούτε ονόματα, ούτε κινήματα, ούτε τίποτα! Ψήφισα ό,τι μου είπαν οι γονείς μου. Το συζητήσαμε βέβαια πρώτα.
     
  • Στην Ελλάδα αυτό που μας ενοχλεί πιο πολύ είναι η αγένεια. Φυλίνα: Εγώ δουλεύω σερβιτόρα σε beach bar και βλέπω μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις οικογένειες που έρχονται από το εξωτερικό και στις ελληνικές. Οι Έλληνες συνήθως σου μιλάνε σαν να μιλάνε σε δούλο, ενώ οι ξένοι είναι πολύ ευγενικοί. Επίσης οι Έλληνες όταν φεύγουν αφήνουν τον χώρο πολύ βρώμικο. Τις προάλλες μού άφησαν μια πάνα μέσα στο τασάκι!

Events

Πολυχώρος WE

28
Δεκ 2018

Schoolwave Salonica

Εθνική Λυρική Σκηνή (ΚΠΙΣΝ)

23
Οκτ 2018

Το Schoolwave πάει Λυρική!

Similar Bands

All Bands

Ό,τι Να Ναι

Παραδοσιακά με στοιχεία rock και funky
Schoolwave 2007

Tourlou The Band

Progressive Ρεμπέτικο

Polite Blue

Ελληνικό Έντεχνο / Rock
Schoolwave 2023