Ακροάσεις Schoolwave 2019

Ακροάσεις Schoolwave 2019

Schoolwave Festival

Υπάρχουν κάποια παιδιά στην Ελλάδα που παρ’ όλα τα εμπόδια (σχολεία, φροντιστήρια, κρίση, ανεργία κ.λπ.), εκείνα βρίσκουν ακόμα τον χρόνο να φτιάξουν ένα συγκρότημα και να παίζουν μουσική με τους φίλους τους. Για αυτά τα παιδιά το πιο άμεσο όνειρο είναι ένα: Να παίξουν στο Schoolwave. Στα 15 χρόνια του φεστιβάλ πάνω από 2.000 συγκροτήματα έχουν ως τώρα δηλώσει συμμετοχή και πάνω από 280 έχουν ανέβει στη σκηνή. Για να φτάσουν όμως ως εκεί, πρέπει πρώτα να περάσουν από ακροάσεις.

Οι ακροάσεις για το Schoolwave 2019 θα γίνουν στην Αθήνα (21-22 Απριλίου, PROVA Music Studio) και στη Θεσσαλονίκη (24 Απριλίου, Πολυχώρος WE) - για να διευκολυνθούν τα συγκροτήματα από τη Βόρεια Ελλάδα.

Μπροστά από την επιτροπή του φεστιβάλ θα περάσουν 64 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα (επιλεγμένα ανάμεσα σε 113 που δήλωσαν συμμετοχή) που θα παίξουν όλα σχεδόν τα είδη μουσικής: Hip – Hop από Θεσσαλονίκη, Stoner Rock από Αθήνα, Folk Pop από την Τήνο, Jazz από τη Λευκάδα, αλλά και Thrash Metal από την Κρήτη.

Την επιτροπή αποτελούν ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus), ο Σάκης Τόλης (Rotting Christ) ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), ο Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans). Στην επιτροπή της Θεσσαλονίκης θα είναι φέτος για πρώτη φορά ο Σάββας Δομόσογλου (διοργανωτής συναυλιών – Μύλος Club) και ο Κωνσταντίνος Κουλουζάκης (διοργανωτής του IN-EDIT FESTIVAL).

Από τα 64 συγκροτήματα των ακροάσεων θα προκύψουν τα 21 που θα εμφανιστούν το καλοκαίρι στη σκηνή του Schoolwave 2019 (5-6-7 Ιουλίου, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, είσοδος ελεύθερη).

 

Διοργάνωση: Δημιουργική Ομάδα Schooligans σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Περιφέρεια Αττικής.

Μέγας Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χορηγοί επικοινωνίας: ANT1, NETWIX, RISE TV, EFSYN, PEPPER 96.6, AVOPOLIS, ROCKING

Latest News

Επιλέχθηκαν τα 21 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα παίξουν στο Schoolwave 2019...
Σήμερα στις 19:00 ακριβώς θα ανακοινωθούν τα 21 συγκροτήματα του Schoolwave 2019. Ως τότε...
Την Τρίτη 14/5 στις 19:00 ακριβώς θα ανακοινωθούν τα 21 συγκροτήματα που θα εμφανιστούν...